Привіт, ситуація така, я живу в окупованому Луганську,мені 22 роки,я не встиг отримати паспорт України через російську агресію. У мене є свідоцтво про народження, ІПН,атестат, обидва батьки-українці, чи зможу я отримати паспорт України після війни або у мене будуть труднощі? .

12.08.2022 20:57
В'ячеслав Ракоїд, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Добрый день!
По Вашему вопросу сообщаю следующее:

 чинним законодавством передбачено, що оформити паспорт у вигляді ID-картки може будь-який громадянин України по досягненні 14-річного віку. Також надається можливість замінити наявний паперовий паспорт-книжечку на ID-картку по досягненні 25- або 45-річного віку, при втраті чи викраденні паспорта, у разі виявлення в паспорті помилок, пошкодження чи закінчення терміну його дії.Особам, які проживають на непідконтрольній території Донецької, Луганської областей і не є внутрішньо переміщеними особами, для отримання ІD картки необхідно звертатися до територіального підрозділу Міграційної служби України, на який покладено виконання функцій того підрозділу ДМС, який розташований за місцем реєстрації особи й тимчасово не виконує своїх функцій унаслідок ООС.
Переміщеним особам слід звертатися до територіального підрозділу Міграційної служби, розташованого за місцем їх реєстрації як ВПО; центру надання адміністративних послуг/державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, або його відокремленого підрозділу – за умови наявності обладнання для оформлення заяв-анкет засобами Єдиного державного демографічного Реєстру.Якщо особа визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною, документи та заява-анкета подаються одним із її законних представників (одним із батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників).
Перед зверненням до територіальних органів ДМС Вам було б добре отримати довідку тимчасово переміщеної особи з непідконтрольної зони проведення ООС(Довідка переселенця) згідно Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» паспорт Вам буде виготовлено у установі за місцем звернення на підставі довідки , заяви та доданих до неї документів( довідка переселенця , свідоцтво про народження,  РНОКПП(ИНН). заяву заповните на місці 

 С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

13.08.2022 11:43

Вопросы из такой же категории

Не выехать с территории РФ гражданке Украины
Яка відповідальність за прострочку 90 днів для громадянина України не біженця в Прибалтиці?
Виезд за кордон