Здравствуйте. Оформляют инвалидность, заболевание связано с прохождением военной службы. МСЕК требует справку с датами прохождения военной службы. На руках нет, военкомат отказывается выдавать. Куда обратиться?

04.09.2022 12:56
Александр , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Необхідно письмово через канцелярію Начальнику частини де проходили службу подати заяву, особисто ,або рекомендованим листом з врученням ,про видачу довідки.

СТРОКИ РОЗГЛЯДУ УСІ пропозиції, заяви чи скарги розглядаються і вирішуються у строк НЕ БІЛЬШЕ ОДНОГО МІСЯЦЯ з часу їх отримання, а ті, що НЕ ПОТРЕБУЮТЬ ДОДАТКОВОГО ВИВЧЕННЯ й перевірки, - невідкладно, але НЕ ПІЗНІШЕ П'ЯТНАДЦЯТИ ДНІВ з часу їх надходження. Якщо у місячний строк вирішити порушені у зверненні питання неможливо, командир встановлює новий строк, про що сповіщається військовослужбовець, який подав звернення. При цьому ЗАГАЛЬНИЙ СТРОК розгляду пропозиції, заяви чи скарги не може перевищувати СОРОКА П'ЯТИ ДНІВ. Несвоєчасний, неповний розгляд скарги або незаконне рішення посадової особи, яка її розглядає, можна оскаржити встановленим порядком до суду, Військової служби правопорядку або вищого за підпорядкованістю командира.

Скарги та роз яснення приймають тут:
Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів.Или же подайте обращение на урядовий контакт -центр 15-45 https://ukc.gov.ua/portal/appeals/ лучше письменно на министра обороны и загрузите в форму фото копии ответов командира части.

 Краще відразу через урядову лінію , ефективність лінії 15-45 досить висока, зареєструйте звернення там ,нехай Міноборони займеться пошуком відповідального за оіормлення довідки.

С уважением,
Константин Гончаренко

------------------------------------------------------------------------------

Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

04.09.2022 16:07

Вопросы из такой же категории

Военнослужащий иностранец может ли разорвать контракт досрочно
Мужа 8 месяцев не отпускают домой
Син контрактник військової служби але його не допускають до подальшого виконання військової служби