Добрий день.
Мені 52 роки.
У мене є діагнози - 2 ступінь гіпертонії, т.т. це як мінімум - обмежено придатний у військовий час! + Маю діагноз - хронічний гастродуоденіт з вогнищевою атрофією слизової ксантального відділу. Не працюю, потрібен виїд за кордон. Питання: чи є або можуть бути мої діагнози підставою для отримання білого квитка, або, я можу якось владнати питання на влк або спочатку з воєнкомом, не знаю як краще, щоб бути не придатним з виключенням з військового обліку?

31.12.2022 19:07
Олександр, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
Ступінь придатності встановлюється комісією ВЛК згідно медичних висновків про стан здоров я , на основі положення про розклад хвороб згідно Наказу Міноборони № 402.
Лише ВЛК приймає рішення чи придатні ви до служби. З описаних вами підстав можливо ви включені до резерву, враховуючи суть хвороби можна спробувати отримати свіжі довідки про загальний стан здоров я та пройти ВЛК та отримати висновок про непридатність з виключенням з військового обліку загалом , або частково але необхідно мати рішення ВЛК про це, а також з резерву , але враховуючи обставини все залежить від стану здоров я та рішення ВЛК .
---------------------------------------------------------------
 
Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів.


питання дозволу на виїзд треба вирішувати у тцк сп ( воєнкомат) , або мати інші підстави вказані на сайті ДПСУ (Держприкордоннаслужба)

Якщо матиме дозвіл воєнкомату , або інші підстави зможе перетнути кордон.

Нові правила перетину з 07.11.22
https://dpsu.gov.ua/ua/peretinannya-derzhavnogo-kordonu-pid-chas-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu-pitannya-vidpovid/ 

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання

01.01.2023 12:32

Вопросы из такой же категории

Подскажите закон где указано о повторном вручении повестки
Какие дальнейшие действия? Во время назначенное в повестке человек был в больнице
Мобилизация при болезни