Начальник військомату стверждує, що постанова на бронювання військовозобовязаного номер 1259 не дійсна. Змусили взяти повістку, бо не випускали. Що робити?

03.01.2023 17:40
Андрій, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Постанови про бронювання продовжені, ще на місяць 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 1480 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 4 листопада 2022 р. № 1259», Уряд продовжив строк дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації. Бронювання військовозобов’язаних працівників автоматично продовжено ще на місяць.

Постанова набула чинності 31 грудня 2022 року.

На дату вказану у повістці лягаєте на тиждень до стаціонару офіційно через лікаря з обстеженням здоровья - це поважна причина для неприбуття без штрафу. 
Далі направляєте поштою звернення до органу, що видав постанову бронювання, нехай вони нададуть роз яснення щодо дійсності для воєнкомат , а взагалі запит може подати Начальник воєнкомат самостійно.



Скарги та роз яснення приймають тут:
Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів.Или же подайте обращение на урядовий контакт -центр 15-45 https://ukc.gov.ua/portal/appeals/ лучше письменно на министра обороны и загрузите в форму фото копии ответов командира части.



З повагою,
Костянтин Гончаренко
________________________
Більш детальні консультації є платними,залишайте будь-ласка оплачене питання у системі сайту

03.01.2023 20:30

Вопросы из такой же категории

Здравствуйте, я военный хотел бы поинтересоваться можно ли списаться или перевестись ближе к дому, как первому ребенку нет 3-х лет и жена беременна вторым?
Добрий день. Мені 52 роки. У мене є діагнози - 2 ступінь гіпертонії, т.т. це як мінімум - обмежено придатний у військовий час! + Маю діагноз - хронічний гастродуоденіт з вогнищевою атрофією слизової ксантального відділу. Не працюю, потрібен виїд за кордо
Подскажите закон где указано о повторном вручении повестки