Прошел суд по 130. Я проиграл. Был он 9 мая,это апеляционный был. Сказал судья оплотить штраф в 15 дней. Захожу сегодня на офицеальный сайт МВД Украины авторизуюсь, а там пишет у вас нету штрафов и права мои там тоже и не вылучиные. Как такое может быть? А одно я постанову в суде не забрал.

21.05.2023 18:29
Юрий Филатов, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов



Доброго дня!

Можливо рішення апеляційного суду, ще не набрало законної сили та не було оприлюднено у реєстрі судових рішень.

Повний текст рішення суд направить Вам поштою у будь-якому разі.  

З моменту набрання чинності судовим рішенням у вас буде вказаний час для добровільної сплати штрафу на виконання рішення суду.

Якщо цього не станеться матеріали будуть направлені судом на примусове виконання органом ДВС, шляхом відкриття виконавчого провадження та накладення обтяжень на майно, та рахунки, що належать Вам.

Моніторити дату вступу рішення у силу необхідно тут : https://court.gov.ua/fair/ вказавши номер справи , чи ваше ПІБ  у полі сторона по справі.

Треба очікувати поки рішення суду вступить у силу , сплатити та направити квитанцію з заявою про сплату до канцелярії суду з зазначенням номера справи.

Кодекс Адміністративного Судочинства


Стаття 255. Набрання рішенням суду законної сили

1. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.
2. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Стаття 256. Набрання ухвалою законної сили

1. Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.
2. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).


Постанови судів апеляційної та касаційної інстанції набирають законної сили з дати прийняття, ухвали - з моменту проголошення.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання, або Вам доступна можливість внести будь-яку, зручну суму коштів у якості подяки , натиснувши відповідну кнопку під текстом консультації внизу з правого боку – Отблагодарить(Подякувати)


22.05.2023 13:55

Вопросы из такой же категории

Добрий день зупинила поліція.я їхав на євроблясі виписали штраф 8500грн але штрафа в ДІЇ нема і в Кабінеті Водія теж.шукав по номиру постанови теж нічого.що це означає
Доброго дня, Рік тому було не значне ДТП на орендованому авто - подряпина на бампері у потерпілого. До мене звернулась страхова компанія потерпілого на відшкодування франшизи. Полісу автострахування у мене на руках на даний час немає, але мені вказують на
2012 году был лишон прав категории А на 2 года сейчас хочу сдать экзамен на права категории Б как быть