Венкоми забрали молодого чоловіка у віці 22 роки з вантажівки у полі, не сповістивши про це родину , обмежили його волю, не по місцю проживання, а зовсім в іншій області змушували пройти медкомісію , яку він не підписав і після чого відправили у Рівне на полігон.

15.11.2023 04:43
Алла ковальчук, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов



Доброго дня!

Вручити повістку можуть лише через особисте вручення працівниками ТЦК СП під підпис , а контрольний талон про вручення має бути у справі.
Якщо цього не виконано , процедура не дотримана, 

скаржитися на порушення прав під час мобілізації
Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів. Також зафіксуйте скаргу на урядовий контактний центр 15-45 або письмово через портал , https://ukc.gov.ua/portal/appeals/ спрямуйте відразу до Міністра оборони України Олексій Резніков
Звільнення можливо на підставі ст.26 ЗУ Про ВО І ВС.

 

Вы не подлежит призыву по мобилизации, так как Вы являетесь призывником и Вас возможно призвать только на срочную воинскую службу.(18-27 ЛЕТ)

 Так же вы можете получить отсрочку в связи с учебой.( если у вас оригинал приписного)

 Документи, які для цього необхідні: 2.1. Довідка з ВНЗ, 2.2. Довідка з військкомату про відстрочку від призову.

 Если есть справка из ВУЗа о зачислении на учебу , это дает право на отсрочку на весь период учебы

 Відповідно до Указу Президента № 69/2022 призову підлягають: (чоловіки 18-60 років)
• військовозобов'язані;
• резервісти;
• бійці Національної гвардії;
• працівники Служби безпеки;
• працівники Державної прикордонної служби;
• працівники Державної спеціальної служби транспорту;
• працівники Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації,
• члени інших військових формувань.
Щодо черги мобілізації: ( наразі черги скасували , призивають всіх хто наразі необхідний в ЗСУ згідно військово-облікових спеціальностей придатних громадян)
• Перша черга — це оперативний резерв. Йдеться про колишніх військовослужбовців віком до 40 років, які мають бойовий досвід та відслужили в армії. Переважно це ветерани АТО чи бійці ООС.
• Друга черга — колишні військовослужбовці, які проходили строкову службу до 2014 року або служили за контрактом.
• 3 черга— мобілізаційний резерв. Сюди відносимо військовозобов’язаних, які закінчили військові кафедри ВНЗ як офіцери запасу та не призивалися під час попередніх мобілізаційних кампаній.
• 4 черга — громадський резерв. Інші громадяни, які не мають обмежень за віком чи станом здоров’я щодо призову на військову службу та можуть бути залучені для комплектування ЗСУ та інших військових формувань винятково в особливий період.


З повагою,
Костянтин Гончаренко

------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання, або Вам доступна можливість внести будь-яку, зручну суму коштів у якості подяки , натиснувши відповідну кнопку під текстом консультації внизу з правого боку – Отблагодарить(Подякувати)


15.11.2023 13:28

Вопросы из такой же категории

Не пускают на госпиталь командиры
Доброго дня. Відкрита справа, по аварії, йдуть суди, можуть мене забрати в армію ?
Зняття з обліку.