Доброго дня. В мене асептичний некроз голівки лівої стегнової кістки, стадія некрозу; асептичний некроз голівки правої стегнової кістки, рання стадія. Чи маю я підстави для визнання мене на ВЛК непридатним до військової служби і зняття з військового обліку?

03.10.2023 13:07
Анатолій Малий, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
Ступінь придатності встановлюється комісією ВЛК згідно медичних висновків про стан здоров я , на основі положення про розклад хвороб згідно Наказу Міноборони № 402.
Лише ВЛК приймає рішення чи придатні ви до служби. З описаних вами підстав можливо ви включені до резерву, враховуючи суть хвороби можна спробувати отримати свіжі довідки про загальний стан здоров я та пройти ВЛК та отримати висновок про непридатність з виключенням з військового обліку загалом , або частково але необхідно мати рішення ВЛК про це, а також з резерву , але враховуючи обставини все залежить від стану здоров я та рішення ВЛК .

 ---
якщо навіть Знятий з обліку за строковою службою(в мирний час), не означає , що вас виключили і з резервістів.
повинно бути - виключений з військового обліку взагалі(підгрупа А за Вашою статтею розкладу хвороб) , та підстава , що ви зазначили може свідчити лише про відстрочку, якщо комісія ВЛК не встановить поліпшення у здоров ї.
тому або за результатами ВЛК Вас визнають непридатним з виключенням з обліків і строкової служби і резерву , дві окремі постанови, або домагайтеся відстрочки на основі діагнозу.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#Text повний розклад хвороб тут.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання, або Вам доступна можливість внести будь-яку, зручну суму коштів у якості подяки , натиснувши відповідну кнопку під текстом консультації внизу з правого боку – Отблагодарить(Подякувати)

03.10.2023 14:14

Вопросы из такой же категории

Влк хотят отправить на повторное
Исключение из военного учёта
Могу ли я не платить штраф за админправонарушение так как я военный?