ДОГОВІР № __32___
про спільну пайову участь у будівництві багатоквартирного житлового будинку.
Місто Кропивницький, _двадцять перше червня дві тисячі дев'ятнадцятого року.
ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «ЖИТЛОВО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ «СУЗІР’Я-2019», в особі голови Бережного Євгена Юрійовича, що діє на підставі Статуту, іменований надалі «Забудовник», з одного боку, та асоційований член Кооперативу: громадянин : , паспорт серія: , виданий: «16 » 02«2000 » р., , ІНН № , який проживає за адресою: смт. Олександрівка. , іменований надалі «Пайовик», з іншого боку, разом іменовані як «Сторони», уклали цей договір про наступне:
ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ, ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
Предметом цього Договору є спільна пайова участь Сторін у будівництві багатоквартирного житлового будинку, надалі «Об’єкту», розташованого за адресою: Кіровоградська область, місто Кропивницький, проспект Перемоги 10б (десять літера «б»), з наступною передачею Пайовику його частки у вигляді квартири № 32, надалі «Квартира».
1.2.Технічні характеристики Квартири:
розташування: Другому поверсі у будинку;
схема розташування квартири додається до Договору;
число кімнат: 2, загальною площею 28.9кв. м; та лоджія 5.5кв.м(коеф.врахування 0.5)
Загальна площа квартири та лоджіі складає 31.7кв.м.
цементна стяжка підлоги (крім балкона та санвузла);
штукатурка стін не виконується;
металопластикові вікна та відливи;
відвід каналізації;
без внутрішньої обробки;
вхідні двері з металу;
без внутрішніх столярних виробів, сантехнічного та іншого обладнання.
Технічні характеристики Об’єкта:
фундамент (сваі та стрічковий фундамент з\б моноліт);
перекриття з\б плити;
стіни (стінові панелі, цегла);
утеплений фасад;
чистове оздоблення, (сходи ж\бетон).

1.4.Документи на ведення робіт забудовником:
-Будівництво житлового будинку здійснюється за єдиною проектною документацією на земельній ділянці з кадастровим номером- 3510100000:23:141:0054 місце розташування : Кіровогрдаська область,місто Кропивницький,просп. Перемоги 10-Б. На умовах договору суборенди земельноі ділянки площею 0.2333 га. Для розміщення багато поверхового житлового будинку та гаражів. Договір суборенди №2- Від 7листопада 2018р. Витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно №144382050 від 07.11.2018.
Строк діі договору суборенди до 28.09.2040.
-Містобудівні умови та обмеження для проектування обєкта будівництва за адресою просп.Перемоги 10-Б в місті Кропівницькому,Кіровоградській обл. №68 від 10червня 2019р.
1.5.Після завершення будівництва та здачі Об’єкту в експлуатацію проводиться технічна інвентаризація з виготовленням технічного паспорту, як на весь будинок, так і на кожну квартиру та нежитлове приміщення окремо. На підставі матеріалів технічної інвентаризації складається акт розрахунку ідеальних часток на відповідність вкладу кожного учасника отримуваному у власність майну.Забудовник, за рекомендацією проектної організації, що здійснює нагляд за будівництвом Об’єкта, має право самостійно вносити незначні зміни до проекту Квартири, з інформуванням про це Пайовика.
1.6.Номер квартири, зазначений у п.1.1. цього Договору є будівельним номером і може бути змінений, однак технічні характеристики, передбачені п.1.2. зміні не підлягають.
ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН
Забудовник:
Приймає від Пайовика пайовий внесок на будівництво Квартири;
Зобов’язується використовувати пайовий внесок на цілі, зазначені в п.1.1. цього Договору.
Виконує всі функції з будівництва Об’єкта відповідно до робочого проекту, ДБН, СНіП і з дотриманням діючих в Україні нормативно-технічних вимог щодо забезпечення охорони навколишнього природного середовища, норм пожежної безпеки та охорони праці.
Власними силами або із залученням третіх осіб, які мають відповідні дозвільні документи, забезпечує необхідний комплекс робіт з будівництва Об’єкта для досягнення технічних характеристик, зазначених у п.п. 1.2., 1.3. цього Договору;
В термін до кінця 2-го кварталу 2020 року зобов’язується завершити роботи з будівництва Квартири, що відповідає характеристикам, зазначеним у п.1.2. цього Договору. Про зміну термінів будівництва та їх причини Пайовик повідомляється письмово.
Протягом 30 календарних днів після завершення робіт з будівництва Об'єкта зобов'язується отримати в Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю міста Кропивницький підтверджуючі документи про введення Об'єкта в експлуатацію.
Після створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, передати будинок та земельну ділянку на баланс (у власність) ОСББ.
Після закінчення будівництва Об'єкта передає Пайовику Квартиру по Акту прийому-передачі.
Має право укладати аналогічні договори та залучати грошові кошти та інше майно юридичних та фізичних осіб для будівництва Об’єкту, з передачею останнім у власність майна що буде створено, за винятком Квартири, що є предметом цього Договору.
Зобов'язується видати Пайовику документи, що підтверджують виконання останнім умов цього Договору в частині внесення пайових внесків на будівництво, а також інші документи, необхідні для реєстрації права власності на Квартиру.
Пайовик:
Зобов'язується внести пайовий внесок на будівництво Квартири в розмірі, передбаченому п. 3.1. цього Договору, в порядку, визначеному п.п. 3.3., 3.4., 3.5 цього Договору.
Підписанням цього Договору погоджує договори, які укладені та будуть укладені Забудовником з дотриманням вимог п. 2.1.9.
Набуває належну йому частку в будівництві Об'єкта, зазначеного в п.1.1. цього Договору, в якості Квартири, відповідних характеристик, передбачених п. 1.2. цього Договору, за Актом прийому-передачі.
Зобов’язується укласти договори з відповідними службами для забезпечення квартири водопостачанням, каналізацією та електрикою. Зазначені комунікації підводяться в Квартиру Забудовником протягом 3-х місяців після завершення будівництва Об’єкта. На підставі договору про передачу в оренду земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою: м. Кропивницький проспект Перемоги, будинок 10б, у вартість комунальних платежів буде включена оплата податку на землю, відповідно до кількості квадратних метрів придбаної квартири.


Зобов’язується не вносити конструктивних змін та перепланувань квартири (знесення, винос, перенесення стін, вікон, дверей, об'єднання кухні і балкона) без погодження з Забудовником або ОСББ.
Зобов’язується зареєструвати право власності на Квартиру на підставі цього Договору, акту прийому-передачі квартири, довідки від Забудовника про повну оплату, Декларації про готовність об’єкта до експлуатації та технічного паспорту на квартиру.
Частка пайовика може бути переуступлена третім особам. При переуступці (переоформленню) паю, в касу кооперативу вноситься 5% від суми паю цього Договору. Переуступка паю можлива виключно за згодою Забудовника.
Зобов’язується повідомити Забудовника на протязі 30 календарних днів про зміну свого місця проживання. В іншому випадку Забудовник звільняється від відповідальності за можливе не повідомлення про перенесення термінів будівництва Об’єкта.
Пайовик зобов’язаний на протязі 1 календарного місяця, після повідомлення від Забудовника про здачу будинку в експлуатацію, прийняти Квартиру та підписати акт прийому- передачі Квартири. Після закінчення цього терміну Забудовник не несе відповідальність за збереження квартири та її комплектації.
РОЗМІР ПАЙОВИХ ВНЕСКІВ І ПОРЯДОК ЙОГО ВНЕСЕННЯ
На дату підписання цього Договору вартість паю на квартиру складає: 301150 (триста одна тис. сто пядесят гривень), виходячи з вартості паю в перерахунку на 1 кв.м 9500 гривень
Оплата паю Квартири здійснюється Пайовиком однією сумою на момент укладання цього Договору, абож частинами обумовленими між забудовником та пайовиком, але Пайовик повинен внести сумму повного паю до введення будинку в єксплуатацію.
При оплаті паю, Пайовик обов’язково вказує у розділі «призначення платежу» інформацію наступного змісту: «Договір № 32 про спільну пайову участь у будівництві багатоквартирного житлового будинку від 21 червня 2019 року, квартира № 32 у житловому будинку на проспекті Перемоги, 10б в місті Кропивницькому.
У разі збільшення (зменшення) площі Квартири після проведення обмірів Об'єкта БТІ згідно технічного паспорту, загальний розмір пайового внеску Пайовика підлягає перерахунку, а саме:
Пайовик зобов'язаний до підписання акту прийому-передачі Квартири доплатити Забудовнику необхідну суму пайового внеску, якщо після проведення обмірів Квартири БТІ буде встановлено, що загальна площа наданої Квартири перевищує загальну площу більше ніж на 1 м.кв., зазначену в п. 1.2 цього Договору.
Забудовник зобов'язаний до підписання акту прийому-передачі Квартири виплатити Пайовику відповідну суму пайового внеску, за фактичне зменшення загальної площі Квартири, якщо після проведення обмірів БТІ буде встановлено зменшення загальної площі наданої Квартири більше ніж на 1 м.кв., зазначеної в п. 1.2 цього Договору.
Підписання акту прийому-передачі квартири, є підставою для отримання та реєстрації права власності Пайовика.
Пайові внески підлягають оплаті в готівковій формі в касу Забудовника, або в безготівковій формі на розрахунковий рахунок Забудовника, зазначений у цьому Договорі. Факт оплати членом кооперативу пайового внеску підтверджується копіями платіжних документів з відміткоюю банку про виконання або квитанціями до прибуткових касових ордерів (іншими встановленими законом платіжними документами), виданими Кооперативом при внесенні коштів до каси Кооперативу.
Розрахунки здійснюються у національній валюті України гривні.
ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН
При невиконанні Пайовиком п. 3.2. Договору, договір вважається неукладеним.
У разі добровільної відмови Пайовика від подальшої участі в будівництві Об'єкта, підтвердженого письмовою заявою, повернення Пайовику раніше внесених ним пайових внесків здійснюється Забудовником після реалізації Квартири третій особі, за вирахуванням 5% від суми внесених Пайовиком пайових внесків.
У разі повного припинення будівництва з вини Забудовника, та отримання письмової вимоги Пайовика, Забудовник виплачує йому грошову суму в розмірі внесеного ним паю.
Всі ризики випадкового знищення або руйнування майна, до введення його в експлуатацію та реєстрації права власності, члени кооперативу несуть солідарно.
4.5.У разі невиконання або неналежного виконання умов цього Договору Сторони несуть відповідність згідно з чинним законодавством України.
ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання своїх зобов'язань за цим Договором у випадку настання та дії обставин, що знаходяться поза контролем Сторін, і які Сторони не могли передбачити або запобігти. До таких обставин за цим Договором належать: військові дії, незалежно від факту оголошення війни, повстання, стихійні лиха, пожежі, аварії, а також прийняття органами державної влади України відповідних нормативно-правових актів (рішень), що виключають можливість належного виконання умов цього Договору ( далі - «Форс-мажор").
Сторона зобов'язана сповістити іншу Сторону про настання і припинення дії Форс-мажору протягом 5 (п’яти) робочих днів з дати його настання або припинення. Недотримання строків повідомлення про настання Форс-мажору позбавляє Сторону права посилатися на такі обставини як підставу звільнення від відповідальності.
У разі настання Форс-мажору термін виконання зобов’язань переноситься відповідно на термін дії таких обставин.
ВИРІШЕННЯ СПОРІВ
Усі суперечки та непорозуміння, які можуть виникнути між Сторонами у зв’язку з виконанням цього Договору, вирішуються шляхом переговорів між Сторонами.
У разі неможливості вирішення спору шляхом переговорів він підлягає розгляду в судовому порядку відповідно до чинного законодавства України.
ТЕРМІН ДІЇ ДОГОВОРУ
Договір набуває чинності з моменту його підписання Сторонами і діє до виконання Сторонами належним чином і в повному обсязі всіх своїх зобов’язань за Договором.
Всі додатки, зміни та/або доповнення до цього Договору повинні бути здійснені в письмовій формі та підписані належним чином уповноваженими на те представниками Сторін, з обов'язковим посиланням на цей Договір і є невід'ємною складовою частиною цього Договору.
В разі розірвання Договору Пайовик автоматично виключається з членів (асоційованих членів) ОК «ЖБК «СУЗІР’Я-2019». Відповідно до Статуту ОК «ЖБК «СУЗІР’Я-2019», пайовий внесок повертається, за вирахуванням 5% від суми внесених Пайовиком пайових внесків.


ІНШІ УМОВИ
Усі повідомлення, та інші документи, які направляються Стороні на виконання цього Договору або у зв’язку з ним, будуть вважатися оформленими належним чином, у разі якщо вони вчинені у письмовій формі і надіслані рекомендованим листом, кур’єром, телеграфом, або вручені особисто за вказаними в Договорі адресами Сторін. Датою отримання таких сповіщень вважатиметься дата їх особистого вручення або п’ятий робочий день з дати поштового штемпеля відділення зв’язку відправника.
З усіх питань, які не врегульовані цим Договором, Сторони керуються Цивільним кодексом України та іншими актами цивільного законодавства України.
Цей Договір складено українською мовою у двох примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної із Сторін.
ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ, РЕКВІЗИТИ І ПІДПИСИ СТОРІН
ДАНІ ПРО КООПЕРАТИВ:
Найменування : ОК «ЖБК «СУЗІР’Я-2019»
Код ЄДРПОУ: 42947283
Адреса: м. Кропивницький, проспект Перемоги, будинок 10б
Банківські реквізити: Акціонерне товариство “УКРСИББАНК ” МФО 351005
№ рахунку 26004878945701

ДАНІ ПРО ПАЙОВИКА:
1. П.І.Б.:
2.Відомості про документ, що засвідчує особистість:
Найменування документа паспорт серія та номер документа дата видачі документа .р.найменування органу, що видав документ
3.Ідентифікаційний код:
4.Адреса проживання: смт. Олександрівка.1

ПІДПИСИ СТОРІН ДОГОВОРУ
Голова правління кооперативу Бережній Є.Ю. Пайовик

м.п.

Пайовик отримав один примірник Договору
( дата отримання, підпис Пайовика )

09.07.2019 21:12
Сергей, Кропивницкий

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Пока нет ответов юристов

Вопросы из такой же категории

Продажа доли в коммунальной квартире
Основные отличия многоквартирног дома от общежития?
Ограничение въезда жильцам дома