Дружина зараз вагітна. Чоловік покинув дружину. Чи може жінка очікувати на аліменти для дитини та допомогу для себе, якщо чоловік працює не офіційно? Якщо так, то на яку суму можна розраховувати та що для цього потрібно зробити?

14.07.2019 16:06
Валентина , Винница

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня, Валентина.
Так, дружина має право на аліменти, потрібно подавати позов до суду.
Аліменти можуть бути призначені в частині від доходу (у разі, якщо не працює, будуть рахувати, виходячи з середнього заробітку за місцем проживання платника аліментів), або можуть призначити аліменти в твердій грошовій сумі (фіксований розмір аліментів).

Стаття 84 СКУ. Право дружини на утримання під час вагітності та у разі проживання з нею дитини
1. Дружина має право на утримання від чоловіка під час вагітності.
2. Дружина, з якою проживає дитина, має право на утримання від чоловіка - батька дитини до досягнення дитиною трьох років.
3. Якщо дитина має вади фізичного або психічного розвитку, дружина, з якою проживає дитина, має право на утримання від чоловіка до досягнення дитиною шести років.
4. Право на утримання вагітна дружина, а також дружина, з якою проживає дитина, має незалежно від того, чи вона працює, та незалежно від її матеріального становища, за умови, що чоловік може надавати матеріальну допомогу.
5. Аліменти, присуджені дружині під час вагітності, сплачуються після народження дитини без додаткового рішення суду.
6. Право на утримання вагітна дружина, а також дружина, з якою проживає дитина, має і в разі розірвання шлюбу.

14.07.2019 19:35

Вопросы из такой же категории

Расторжение брака.Есть ребенок полтора года.Работаю предпринимателем.Зарплата минимальная.Жена не работает.Вопрос такой - какой размер аллиментов может назначить суд, и какой размер содержания жены макимально может назначить суд?
Живемо з чоловіком в гражданскому браці, маємо с ночка 6 місяців, він записаний татом, хоче відібрати дитину і мене вигнати чи може він це зробити?
Жена подала на алименты, но на розвод не подает. Влияет ли это на раздел имущества, когда вся общая недвижимость и машина оформлены на неё .