270 грн.

Вопрос решен

Доброго дня. Мені потрібна консультація щодо мого брата, який на контракті в зсу. Він є водієм. І влітку потрапив в ДТП на службові машині. ДТП сталось з його вини, всі штрафи він оплатив, проте військова машина була не застрахована, тому моторне транспортне страхове бюро прислало листа на його ім'я, що він зобов' язаний компенсувати шкоду в розмірі 46тис. гривень. Але на скільки я розумію то цю суму повинна виплатити частина, а не мій брат? В листі було вказано, що справу пепедадуть до суду, якщо він добровільно не буде виплачувати суму. Які можу бути на разі наші дії, коли справу ще не передано до суду і є лише цей лист від мтсбу?

08.10.2019 14:26
Ольга , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Вітаю!

Якщо брат перебував при виконанні військових обов'язків, їхав за завданням (не важливо), то навіть за умови що він винен в ДТП, компенсувати шкоду повинна частина.

Вам потрібно скласти відзив на претензію.


08.10.2019 17:41


Претензия должна быть предъявлена в управление воинской части. Они выплачивают или судятся. В порядке регресса, если водитель ехал по своим личным целям, часть может обратиться к военнослужащему. Но не напрямую.


08.10.2019 17:58

Вопросы из такой же категории

Пришёл уволиться из воинской части с решением суда, а собираются оставить дослуживать. Что делать?
Необгрунтовані відмови у виплаті військовослужбовцям за піднайом житла
На работу с ребёнком