270 грн.

Вопрос решен

Кредитор Укрсоцбанк двічі не продавши на електронних торгах Сетам заставне майно (мою квартиру) зареєстрував її незаконно на себе в нотаріуса на підставі акту виконавця та протоколу других торгів, що не відбулися.
Я подав позовну заяву про скасування рішення нотаріуса про державну реєстрацію прав та їх обтяжень. Підстава - моя квартира підпадає про закон про мораторій, який діє до 29.10.2020, і банк порушив права малолітньої дитини, яка зареєстрована в квартирі, не отримавши дозвіл органу опіки. Ці підстави вже встановлені судом в ухвалі, яка набрала законної сили, у справі за моєю скаргою на дії приватного виконавця (подача заявки до Сетам на реалізацію), які визнані неправомірними.
Також я подав заяву про забезпечення позову. Підстави: банк виставив квартиру на продаж на сайті olx.ua, а також на сайті банку новина про зміну правонаступника Альфа-Банком. Суд задовольнив повністю і ухвалив: заборонити Укрсоцбанку вчиняти будь-які дії, пов'язані з володінням, користуванням та розпорядженням квартирою, та заборонити відчужувати квартиру.
О 11.30 в Київському апеляційному суді розгляд апеляц. скарги на ухвалу про забезп. позову. Потрібна практика.

15.12.2019 00:47
Юрій, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Кожен випадок індивідуальний, у Вас є підстави, які були встановлені в ухвалі за скаргою на дії приватного виконавця. Забезпечення позову в даному випадку цілком обгрунтовано, тому що банк здійснював дії, які могли привести до неправомірного відчуження майна.
До сих пір суди керуються постановою Пленуму Верховного Суду України Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову від 22.12.2006 № 9
Відповідно до п 10 Постанови
Заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті. Зважаючи на це, суд при задоволенні позову не вправі скасовувати вжиті заходи до виконання рішення або зміни способу його виконання, за винятком випадків, коли потреба в забезпеченні позову з тих чи інших причин відпала або змінились обставини, що зумовили його застосування.



15.12.2019 09:44

Вопросы из такой же категории

Кредиты в мфо
Как продать квартиру, где доля несовершеннолетнего 1/6, и что изменится , если его доля будет 1/10
По какой статье идёт гражданин Украины если он оскорбил меня?