270 грн.

Вопрос решен

какие из класификаций целевого назначений земли подойдут для выращивания питомника растений, если продажа будет осуществляться в другом месте? на земле, помимо растений, планируется размещение маленькой постройки и теплицы.
особенно интересует возможность организации данной работы и законная возможность подключения электричества на земле с назначением 01.03 - Для ведення особистого селянського господарства.

18.06.2020 12:23
Максим, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Секція A Землі сільськогосподарського призначення
01.02 Для ведення фермерського господарства
01.03 Для ведення особистого селянського господарства
01.04 Для ведення підсобного сільського господарства
01.05 Для індивідуального садівництва
01.06 Для колективного садівництва
01.07 Для городництва
01.09 Для дослідних і навчальних цілей
01.10 Для пропаганди передового досвіду ведення сільського господарства
01.13 Для іншого сільськогосподарського призначення

Тим, чі іншим чинов - майже всі землі "А"
18.06.2020 12:23 Максим написал(а)
особенно интересует возможность организации данной работы и законная возможность подключения электричества на земле с назначением 01.03 - Для ведення особистого селянського господарства.
Цілком законно. 

Стаття 1. Поняття особистого селянського господарства

Особисте селянське господарство - це господарська діяльність, яка проводиться без створення юридичної особи фізичною особою індивідуально або особами, які перебувають у сімейних чи родинних відносинах і спільно проживають, з метою задоволення особистих потреб шляхом виробництва, переробки і споживання сільськогосподарської продукції, реалізації її надлишків та надання послуг з використанням майна особистого селянського господарства, у тому числі й у сфері сільського зеленого туризму.

Члени особистого селянського господарства здійснюють діяльність на свій розсуд і ризик у межах встановленого правового господарського порядку, дотримуючись вимог цього Закону, законів України, інших нормативно-правових актів.

Діяльність, пов'язана з веденням особистого селянського господарства, не відноситься до підприємницької діяльності.
А для ведення для ведення особистого селянського господарства використовується майно 

Стаття 6. Майно, яке використовується для ведення особистого селянського господарства

До майна, яке використовується для ведення особистого селянського господарства, належать земельні ділянки, жилі будинки, господарські будівлі та споруди, сільськогосподарська техніка, інвентар та обладнання, транспортні засоби, сільськогосподарські та свійські тварини і птиця, бджолосім'ї, багаторічні насадження, вироблена сільськогосподарська продукція, продукти її переробки та інше майно, набуте у власність членами господарства в установленому законодавством порядку.
Визначення поняття «сільськогосподарське виробництво» наведено у ст. 1 Закону від 18.01.01 р. № 2238-III «Про стимулювання розвитку сільського господарства на період 2001–2004 років». Так, сільськогосподарське виробництво – це вид діяльності з виробництва продукції, яка пов’язана з біологічними процесами з її вирощування, призначеної для споживання в сирому та переробленому вигляді і для використання на нехарчові цілі. Таким чином, поняття «сільськогосподарське виробництво» включає не тільки вирощування сільськогосподарської продукції, але й весь цикл її виробництва. Тому сільгосппідприємства, яким виділено землі сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, можуть будувати на цих землях об’єкти нерухомості сільськогосподарського призначення та допоміжні споруди, за умови що такі об’єкти використовуватимуться у виробництві сільгосппродукції (тобто відповідно до цільового призначення таких земель). Підтвердженням факту використання земельної ділянки за цільовим призначенням є здійснення сільгосппідприємством діяльності, включеної до виду «Сільське господарство, охота, лісове господарство» та, відповідно, виробництво продукції, що відноситься до групи сільського господарства, мисливського і лісового господарства (до 31.12.12 р. – КВЕД ДК 009:2005, з 01.01.13 р. – КВЕД ДК 009:2010). Об’єкти сільгосппризначення Відповідно до Державного класифікатора будівель і споруд ДК 018-2000, затвердженого наказом Держстандарту від 17.08.2000 р. № 507, до будівель сільськогосподарського призначення, лісництва і рибного господарства належать (код 1271): будівлі для тваринництва, птахівництва, зберігання зерна, садівництва, виноградарства і виноробства, силосні й сінажні, будівлі для тепличного, рибного господарств, будівлі підприємств лісництва і звірівництва, а також інші об’єкти сільськогосподарського призначення. До цього класу будівель також відносяться: корівники, стайні, свинарники, кошари, кінні заводи, собачі розплідники, птахофабрики, зерносховища, склади і надвірні споруди, підвали, винокурні, винні ємкості, теплиці, силосні ями тощо.



18.06.2020 15:58

Вопросы из такой же категории

Придбали кутову ділянку (вулиця/провулок) збудували будинок з ви
Не законное использование моего земельного участка
Я имею статус УБД. Живу за пределами города , но в области. Могу ли я получить 10сот. в черте города по статусу?