Здравствуйте! Остановили по поводу скорости, измеряли trucam в руках, разбираться было особо некогда. Выписали постанову за 5 минут в планшете и отдали только чек. В интернете могу я посмотреть её? Она не бьётся не на приват24 не на сайте мвс чтобы оплатить. В чеке выделили ручкой номер счета и назначение платежа.

19.12.2021 20:34
Вадим, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго вечора!

Всі не оплачені штрафи можна переглянути у додатку державних послуг ДІЯ там буде вказано актуальні дані та реквізити для оплати,або у електронному кабінеті водія через пошук гугл

Також на порталі Судова влада в Україні розділ - Стан розгляду справ  введіть Ваше ПІБ(ФИО) , аби перевірити чи матеріали були передані до суду.
Можливо такої постанови про порушення не існує.

Матеріали справи Вам вручені дивним способом.

Вам необхідно звернутися з письмовою заявою на ім я начальника УПП, в якій зазначити, що Інспектором поліції було порушено процедуру оформлення адмін. матеріалів, щодо Вас та просити надати матеріали справи для ознайомлення , якщо копію постанови та матеріали були надіслані Вам поштою, вкажіть у заяві , що Ви не згодні з постановою та будете оскаржувати її до суду, адже вона не є вмотивованою.

Зазвичай такі заяви керівництво поліції розглядає формально тому , аналогічну заяві з Вашими аргументами та матеріалами направте до місцевої прокуратури та ДБР , але спочатку треба витребувати адмін. матеріали по справі та виконавчий лист отримати, далі подаєте позовну заяву до суду " про скасування адмін стягнення у вигляді штрафу. Відповідачем, по справі повинен виступати поліцейський УПП , який виписав Вам постанову , його дані зазначені у постанові, поряд з цим подаєте суду на канцелярію , окрему заяву про скасування судового наказу та закриття виконавчого провадження у зв язку з необгрунтованістю.

До позовної заяви додаєте:

1. Оригінал постанови на 1 арк;
2. Копія паспорту громадянина України на 3 арк.
3. Копія полісу на 1 арк.;
4. Копія адміністративного позову з додатками на 3 арк.
5. Квитанція про сплату судового збору 1 арк

--------------


Щодо порядку складання адмін матеріалів доказів по них та процедур:

Якщо жодних доказів немає , в обгрунтування позиції інспектора - така постанова нікчемна у суді буде визнана.

Відеозапис не може вважатися належним доказом, якщо складена постанова не містить посилань на технічний засіб, за допомогою якого здійснено даний відеозапис.
Як зазначила колегія суддів Касаційного адміністративного суду в Постанові від 15.11.2018 року в справі № 524/5536/17, згідно зі статтею 31 Закону № 580-VIII («Про Національну поліцію» – авт.), поліція може застосовувати превентивні заходи, серед яких: перевірка документів особи; опитування особи; зупинення транспортного засобу; застосування технічних приладів і технічних засобів, що мають функції фото – і кінозйомки, відеозапису, засобів фото – і кінозйомки, відеозапису.
Статтею 40 Закону № 580-VIII встановлено, що поліція для забезпечення публічної безпеки і порядку може закріплювати на форменому одязі, службових транспортних засобах, монтувати/розміщувати по зовнішньому периметру доріг і будівель автоматичну фото- і відеотехніку, а також використовувати інформацію, отриману із автоматичної фото- і відеотехніки, що знаходиться в чужому володінні, з метою:
1) попередження, виявлення або фіксування правопорушення, охорони громадської безпеки та власності, забезпечення безпеки осіб;
2) забезпечення дотримання правил дорожнього руху.
…Відповідно до статті 283 КУпАП, розглянувши справу про адміністративне правопорушення, орган (посадова особа) виносить постанову по справі.

 Постанова повинна містити:
• найменування органу (посадової особи), який виніс постанову;
• дату розгляду справи;
• відомості про особу, щодо якої розглядається справа;
• опис обставин, установлених при розгляді справи;
• зазначення нормативного акта, який передбачає відповідальність за дане адміністративне правопорушення;
• прийняте по справі рішення.
Постанова по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, крім даних, визначених частиною другою цієї статті, повинна містити відомості про:
• дату, час і місце вчинення адміністративного правопорушення;
• транспортний засіб, який зафіксовано в момент вчинення правопорушення (марка, модель, номерний знак);
• технічний засіб, яким здійснено фото або відеозапис;
• розмір штрафу та порядок його сплати;
• правові наслідки невиконання адміністративного стягнення та порядок його оскарження;
• відривну квитанцію із зазначенням реквізитів та можливих способів оплати адміністративного стягнення у вигляді штрафу.
При цьому, безпідставними є доводи скаржника про те, що відомості про технічний засіб, яким здійснено фото або відеозапис підлягають зазначенню у постанові про адміністративне правопорушення лише у випадку фіксації правопорушення здійсненої у автоматичному режимі. Оскільки частиною третьою статті 283 КУпАП прямо передбачено, що постанова по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, крім даних, визначених частиною другою цієї статті, повинна містити відомості, зокрема про технічний засіб, яким здійснено фото або відеозапис.
Вимоги ж до постанови по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режими, визначені частиною четвертою вказаної статті.
Таким чином, у випадку відсутності в постанові, що оскаржується, посилань на технічний засіб, за допомогою якого здійснено відеозапис, доречно зробити на цьому акцент та визнавати наданий відеозапис таким, що не є належним доказом по справі та просити суд постанову визнати не обгрунтованою, вину не доведеною, адмін стягнення скасувати ,провадження закрити.

 З повагою,
Костянтин Гончаренко

19.12.2021 23:28 (Изменён 19.12.2021 23:34)
Вадим
Киев

Спасибо за ответ. Я Зашел в электронный кабинет водителя, через приват 24 методом. Там ничего нету в категории штрафа. Постановление они выписывали в планшете и дали мне только чек на одном я расписался, другой отдали мне. В суд я не могу обратиться так как занимаюсь здоровьем и оплачивать судебные сборы будет дороже чем штраф. Я конечно не знал что только в автоматическом режиме может трукам использоваться. А у инспектора помощника он в руках был и руки его тряслись как я видел. Я просто хочу узнать почему постановление нигде нельзя оплатить, в любой системе его не находит. Выписали в субботу 18, может в базе еще нету и сказали оплатить в течение 15 дней, иначе удвоется сумма штрафа.

19.12.2021 23:38 (Изменён 19.12.2021 23:44)

Вам необхідно час від часу перевіряти електронні системи та Судову владу України сайт чи не відкрито провадження проти Вас.
Якщо в продовж 3 х днів не відобразиться в системах . зверніться до обласного управління патрульної поліції на ім'я начальника ,опишіть ситуацію додайте копію квитанцїі, що Вам вручили та просіть надати Вам реальні реквізити для сплати . звернення направте рекомендованим листом на адресу управління ,або подайте особисто через канцелярію.
Від руки квитанція не пишеться.
Моніторте кабінет водія та судову владу України.
Можливо штрафу навіть не існує !
Поліція має надати вам відповідь у 30-ти денний термін поштою на адресу вказану у зверненні.
Якщо він не з 'явиться очікуйте відповідь Управління поліціі, можливо матеріали не реєструвалися взагалі.
З повагою,
Костянтин Гончаренко

20.12.2021 11:15

Вопросы из такой же категории

Законно ли такое постановление?
Регресс при дтп
Выгрузка товара на тротуаре