В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Відшкодування шкоди здоров'ю внаслідок ДТП

Люди, які постраждали в дорожньо-транспортній пригоді нікого не дивують. Сучасні автомобілі розганяються до швидкості звуку, а автолюбителі не дотримуються правил дорожнього руху.

Відшкодування шкоди при ДТП вимагає знань законів і судової практики. Без досвідченого юриста вирішити справу на свою користь, довести правоту потерпілому або винному складно.

Професіонали сайту допоможуть:

Визначити, хто відшкодовує шкоду.

З'ясувати, куди звертатися за виплатою грошових коштів.

Дізнатися, які докази потрібні для визначення розміру компенсації.

Зрозуміти, коли без допомоги суду захистити право на стягнення збитку не вийде.

ЗАПОДІЯННЯ ШКОДИ ЗДОРОВ'Ю В РЕЗУЛЬТАТІ ДТП – 5 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ДО АДВОКАТА

Юридична допомога співробітників порталу – спосіб знайти відповіді на питання про компенсацію коштів, витрачених на лікування.

1. Хто і кому відшкодовує збитки в разі ДТП?

Згідно із Законом, потерпілий для відшкодування шкоди здоров'ю відправляє страховика, який застрахував відповідальність винуватця аварії, заяву про отримання страхової виплати з додатком до нього документів, встановлених правовими нормами. Вони направляються за місцем розташування страхової компанії або її представництва. Адреси таких організацій вказуються в додатках до страхового полісу. Коли потерпілий помер, право отримати збиток переходить:

До людей, які за законом стають отримувачами допомоги по втраті годувальника.

Чоловіку, дітям, батькам.

До осіб, які фінансово містили потерпілого за умови, що у нього відсутні самостійні заробітки.

Юрист пояснить, коли варто звернутися за компенсацією шкоди фірмі, що застрахувала ризик заподіяння шкоди автомашиною. Це дозволить грамотно відстояти матеріальні права при аварії з людськими жертвами.

2. Як відбувається стягнення суми, витраченої на відновлення здоров'я?

Як встановлює Закон, потерпілий чи особи, які отримали право на відшкодування після його смерті, зобов'язані подати страховій компанії докази. Повідомити дані, які підтвердять обсяг і характер шкоди життю або здоров'ю.

У ситуації, коли страховик виявляє недостатність представлених постраждалими документів, він у триденний термін сповіщає їх про це, вказавши, які папери не отримані або неправильно оформлені.

Співробітники страхової компанії, відшкодовуючи шкоду здоров'ю, не вправі вимагати від потерпілих подання довідок та свідоцтв, не встановлених правилами страхування. Потерпілий отримує виплату протягом 5 днів після закінчення часу на надання заяви усіма особами, які мають право отримати її.

Цей термін дорівнює п'ятнадцяти днів після отримання страховою компанією першого звернення. Адвокат пояснить, як правильно оформити звернення до страховика, які документи прикласти до нього, і через який проміжок часу відбудеться виплата грошових коштів. Ці знання допоможуть вам захистити свої майнові інтереси при відшкодуванні збитків від автомобільного зіткнення.

3. З яких витрат та збитків складається сума, що підлягає стягненню

Закон встановлює, що при виплаті шкоди, заподіяної дорожньо-транспортній пригоді, враховуються:

Невідкладні витрати на відновлення здоров'я.

Втрачений із-за тимчасової непрацездатності заробіток.

Додаткові витрати на лікування (реабілітацію, протезування, послуги доглядальниці).

Законодавчо визначено, що спочатку виплачується збиток на необхідне лікування. Його підтверджують документи від поліції і медичні папери про надання першої допомоги, в яких зазначені розмір і характер травм. У разі, якщо ця виплата не покриє всіх витрат, то страховик відшкодує різницю між реальними витратами і сплаченою сумою.

Ця процедура передбачена для ситуації, коли потерпілому надана інвалідність. Він підтвердить необхідність отримання додаткових медичних послуг. Юридична консультація допоможе зрозуміти, на повернення яких витрат вправі розраховувати потерпілий або його родичі. Ця інформація захистить від необгрунтованих відмов при отриманні страхових виплат.

4. Які розміри страхових виплат при заподіянні тяжкого шкоди здоров'ю?

Згідно із Законом) потерпілому відшкодовується компенсація шкоди здоров'ю – у розмірі п'ятисот тисяч рублів. Крім цього, законодавчо закріплені виплати в разі смерті потерпілого.

Вони складаються:

З виплати близьким родичам. Її розмір дорівнює 475 тисяч рублів за заподіяння шкоди.

З 25 тисяч руб. на похоронні витрати.

Юрист розповість, які максимальні суми, які виплачують страхові компанії, відшкодовуючи збитки від автомобільної аварії. Такі знання допоможуть захистити свої майнові права при ДТП з постраждалими.

5. Коли шкоду відшкодовує винуватець зіткнення?

На практиці виникають обставини, коли не вдається стягнути витрати зі страховика. Тоді заподіяння шкоди здоров'ю від ДТП відшкодовується винуватцем події.

Це відбувається:

При перевищенні граничної суми страхової виплати.

Якщо подія не відповідає вимогам страхової ситуації.

Якщо винуватець не застрахував відповідальність страхової компанії.

При бажанні потерпілого стягнути моральну шкоду.

У кожному з цих випадків належить звернутися до людини, винного у зіткненні. За законом оформити відшкодування шкоди у такій ситуації можна в добровільному порядку.

Але, як показує практика, винуватці не бажають оплачувати лікування постраждалих з своєї кишені, тому відшкодовувати грошові витрати доводиться в судовому порядку.

Допомога професіонала нагоді при стягненні коштів з водія, який скоїв ДТП. Він підкаже, як правильно оформити вимогу про відшкодування витрат, як скласти позов в суд, якщо без судового розгляду не обійтися. Ця інформація дозволить захистити свої майнові права при відмові у страхових виплатах.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ НА САЙТ

Відшкодування шкоди при ДТП – клопітка і складна справа. Зібрати купу паперів, довести право на отримання грошових коштів, відшкодувати витрати в повному обсязі без юридичних знань неможливо.

Співробітники сайту підкажуть, куди звернутися, які довідки та свідоцтва надати, щоб отримати компенсацію витрат на лікування. Ми працюємо онлайн, тому ви отримаєте потрібну інформацію, не виходячи з дому.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!