В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Будь-яка особа, яка експлуатує транспортний засіб на дорогах загального користування.

Договір страхування буває двох типів:

1) внутрішній договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності;

2) договір міжнародного обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності.

Пільги відповідно до Закону:

Розмір страхового платежу за одним внутрішнім договором страхування зменшується на 50 відсотків, за умови, що страхувальником є ??громадянин України - учасник війни, інвалід II групи, особа, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесене до I або II категорії, пенсіонер, а забезпечений транспортний засіб має робочий об'єм двигуна до 2500 сантиметрів кубічних включно та належить цьому громадянину на правах власності.

Учасники бойових дій, інваліди війни, що визначені законом, інваліди I групи, які особисто керують належними їм транспортним засобом, а також особи, що керують транспортним засобом належить інваліду I групи, у його присутності, звільняються від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності на території Україна. Відшкодування збитків від дорожньо-транспортно-го пригоди, винуватцями якої стали зазначені особи, проводить МТСБУ у порядку, визначеному цим Законом.


Получите за 15 минут консультацию юриста!