В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Жінці, яка працює і має двох і більше дітей віком до 15 років або дитину-інваліда, або яка усиновила дитину, батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі в разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку, надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 7 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (ст. 73 КЗпП).

Цей оплачувану відпустку передбачений в законодавстві вперше. Умовою для такої відпустки є наявність у жінки двох і більше дітей віком до 15 років або дитину-інваліда.

Оскільки Закон «Про відпустки» набрав чинності з 1 січня 1997 року, то всі жінки цієї категорії, що йдуть у відпустку в 1997 році, в будь-якому місяці вже мають право на цю відпустку. Даний відпустка надається щорічно. Його можна використовувати одночасно з основним, можна і в інший час, зручний для жінки, наприклад у вересні, коли діти йдуть до школи.

Якщо жінка з якоїсь причини не використала цю відпустку в поточному робочому році, то, на нашу думку, його можна використовувати в наступному році.

Оскільки ця відпустка є соціальною, а не трудовим, відгук жінки з цієї відпустки законодавством не передбачений.


Получите за 15 минут консультацию юриста!