В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Перший енергоблок АЕС "Куданкулам" в Індії, створюваний за участю Росії, буде завантажений паливом в найближчі дні за рішенням Верховного суду, повідомляє РІА Новини. Таким чином, суд відхилив петицію активіста руху противників ядерної енергетики.

У своєму клопотанні адвокат Прашант Бхушан (Prashant Bhushan) зажадав прийняти до уваги відсутність на ядерній установці в штаті Таміланд 6 з покладених 17 заходів безпеки. Суд пообіцяв розглянути петицію 20 вересня, але не заборонив запуск реактора, який повинен був відбутися ще на початку поточного тижня.

Верховний суд Індії дозволив запуск АЕС Процес завантаження палива в "Куданкулам" був відкладений через акції протесту, які група місцевих жителів проводить в районі станції. Вони заперечують проти розвитку атомної енергетики, побоюючись повторення інциденту, що стався на японській АЕС "Фукусіма" в березні минулого року. Сьогодні сотні незгодних зажадали закриття електростанції, по пояс занурившись у море неподалік від енергоблоку.

Активний опір місцевих жителів відстрочило запуск установки АЕС майже на рік - спочатку він планувався в кінці 2011 року. У середині жовтня натовпи незадоволених завадили інженерам і будівельникам закінчити зведення об'єкту, перекривши дорогу і всі підходи до станції. За рішенням уряду, будівництво, розпочате в 2002 році під егідою російської компанії "Атомбудекспорт", продовжилося в березні.

Незважаючи на протести, споруджені вже майже два енергоблоки з реакторами ВВЕР-1000 загальною потужністю 2000 МВт. Замовником зведення "Куданкулам" є Індійська корпорація з атомної енергії.


Получите за 15 минут консультацию юриста!