В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України, Державна автомобільна інспекція є головним органом, на який покладається забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні. Державтоінспекція входить до системи органів Міністерства внутрішніх справ (МВС) України і має ряд повноважень для виявлення та припинення фактів порушення безпеки дорожнього руху, а також виявлення причин та умов, які сприяють їх вчиненню.

Державтоінспекція у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями президента України, декретами, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, нормативними актами МВС (вибірка з цих актів наведена тут).

Підрозділи Державтоінспекції мають права, передбачені Законами України2.

В основному, під час патрулювання на дорогах, інспектор ДАІ керується «Інструкцією з питань діяльності підрозділів до-рожно-патрульної служби Державтоінспекції МВС», затвердженої Наказом МВС України № 111. Дана інструкція визначає завдання та функції працівників підрозділів дорожньо-патрульної служби (далі - підрозділи ДПС).

Основні права інспектора ДАІ викладені у Законі України «Про міліцію» 3 та у Наказі МВС України № 111.


Получите за 15 минут консультацию юриста!