В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о защите чести и достоинства
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о защите чести и достоинства

 

Зразок позовної заяви про захист честі та гідності, відшкодування моральної шкоди, з урахуванням останніх змін законодавства.

Захист честі і гідності останнім часом стає все більш актуальним питанням. Судами розглядається значна кількість справ такої категорії.

При підготовці позову необхідно визначитися, якими конкретно відомостями заподіяно шкоду позивачу. Чи є ці відомості порочать. Відомостями, які можна перевірити на відповідність їх дійсності, будуть ті, які пов'язані з здійсненням позивачем будь-яких вчинків. Наприклад, можна перевірити на відповідність дійсності твердження: «цей чоловік вкрав гроші», твердження «ця людина схожа на блакитного злодюжку» перевірити на відповідність дійсності не можна, в даному випадку звучить особиста думка автора такого висловлювання.

Захист прав по образливим висловлюванням можлива іншим способом. Необхідно встановити авторство ганьблять відомостей для визначення відповідача. Відповідачами будуть автор і розповсюджувач інформації. Відомості, що порочать честь і гідність, можуть бути поширені усно або письмово, у широкому колі, публічно або повідомлені одному сторонній людині.

Позивач має представити суду докази того, що відомості носять порочить характер, були поширені відповідачем. Позовна заява про захист честі і гідності подається в районний (міський) суд за місцем проживання відповідача. Ціна позову щодо таких спорів не визначається. 


Получите за 15 минут консультацию юриста!