В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о признании сделки недействительной, совершенной недееспособным

 

Представлений зразок позовної заяви про визнання недійсним правочину, вчиненого недієздатною, і застосування наслідків недійсності правочину. Правочин, вчинений недієздатною, є нікчемним.

По такій угоді сторони повертаються в початкове положення, навіть якщо друга сторона не знала, що укладає угоду з недієздатним. Недієздатною є особа, яка не може розуміти значення своїх дій і керувати ними внаслідок психічного розладу.

У відповідності до Цивільного кодексу, громадянин, який внаслідок психічного розладу не може розуміти значення своїх дій або керувати ними, може бути визнаний судом недієздатним в порядку, встановленому цивільним процесуальним законодавством. Над ним встановлюється опіка. Від імені громадянина, визнаного недієздатним, угоди робить його опікун.

Нікчемна угода, скоєна громадянином, визнаним недієздатним внаслідок психічного розладу. Кожна зі сторін такої угоди зобов'язана повернути другій все одержане в натурі, а при неможливості повернути одержане в натурі — відшкодувати його вартість у грошах. Дієздатна сторона зобов'язана, крім того, відшкодувати іншій стороні понесений нею реальний збиток, якщо дієздатна сторона знала або повинна була знати про недієздатність іншої сторони.

Відповідач зобов'язаний повернути мені все одержане за нікчемним правочином.


Получите за 15 минут консультацию юриста!