В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о разделе лицевого счета абонента
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о разделе лицевого счета абонента

 

Пропонуємо зразок позовної заяви про поділ особового рахунку та визначення часток в оплаті за обслуговування житла та комунальні послуги, з урахуванням останніх змін чинного законодавства та сформованої судової практики.

Правом вимагати розділу особових рахунків мають власники житлових приміщень, що перебувають у частковій власності громадян, виходячи з розміру належних кожному часток. Крім того, таке ж право належить наймачів житлового приміщення і членам їх сім'ї, оскільки останні несуть спільну з наймачем відповідальність за договором найму квартири. Тому представлений зразок позову можна використовувати і для розділу особових рахунків у муніципальному та державному житлі.

При цьому, з такого спору, позовна заява подається до суду тільки в тому разі, якщо власники або наймач та члени його сім'ї не можуть вирішити питання з оплати мирним шляхом, є розбіжності у визначенні часток чи розміри оплати.

Позовні вимоги, що стосуються прав на житлові приміщення розглядаються районними судами за місцем знаходження такого житла, незалежно від місця проживання позивача і відповідачів. Державне мито по спорах, пов'язаних з участю в оплаті за житло, оскільки спір є немайновим, ціна позову по ньому не визначається.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!