В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о взыскании долга по договору займа
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о взыскании долга по договору займа

 

Зразок позовної заяви про стягнення боргу за договором позики, з урахуванням останніх змін чинного законодавства.

Докладно про договорі позики: Договір позики, позика грошових коштів.

Позовна заява про стягнення боргу подається у разі порушення позичальником умов повернення боргу або відсотків за договором позики.

Позовна заява про стягнення боргу за договором позики подається за місцем проживання відповідача. У якості додатку до позову необхідно подати договір позики і (або) розписку про передачу коштів, розрахунок заборгованості і процентів (для його складання можна застосувати зразок розрахунку позовних вимог), квитанцію держмита. Для розрахунку державного мита за грошовими вимогами зручно скористатися калькулятором держмита.

Цивільні справи по спорах про стягнення боргу зазвичай труднощів у суддів не викликають і розглядаються в короткі терміни. Виняток становлять випадки, коли відповідач заперечує свій підпис у договорі або розписці. У цьому разі суд може запропонувати надати позивачу інші докази, а найчастіше призначає по справі судову почеркознавчу експертизи (клопотання про почеркознавчу експертизу). Договір позики може оскаржуватися відповідачем за відсутності грошей.

 

 

 

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

 

про стягнення боргу за договором позики

 

«___»__________ ____ р. між мною та відповідачем _________ (ПІБ) був укладений договір позики, за умовами якого відповідачу передано в борг сума _______ грн. на термін з«___»__________ ____ р., з виплатою відсотків в розмірі _____ % щомісяця. Умови договору закріплені письмово, підтверджуються (договором, розпискою) від«___»__________ ____ р.

 

Відповідно до статті ____, позичальник зобов'язаний повернути позикодавцеві суму позики в термін і в порядку, які передбачені договором позики.

 

У встановлений строк борг відповідачем мені не повернуто (повернуто частково). Розмір боргу на момент звернення до суду становить _______., включаючи відсотки. Розрахунок заборгованості додається.

 

У відповідності зі статтею, за користування чужими коштами внаслідок їхнього неправомірного утримання, відхилення від їхнього повернення, іншої прострочення в їхній сплаті або безпідставного отримання або заощадження за рахунок іншої особи підлягають сплаті відсотки на суму цих коштів.

 

Період прострочення боргу становить _____ днів, розмір банківської ставки на момент пред'явлення позову становить _____ %, таким чином, сума відсотків на момент подачі позову в суд за користування чужими коштами внаслідок їхнього неправомірного утримання складе _______. Розрахунок додається.

 

На підставі викладеного, керуючись статтями,

 

Прошу:

 

Стягнути з _________ (ПІБ відповідача повністю) на мою користь розмір боргу _______. за договором позики, відсотки за договором _______., відсотки за користування чужими грошовими коштами _______., а всього _______.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!