В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск на установление алиментов для других членов семьи
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск об установлении алиментов на бабушку

 

Зразок позовної заяви про стягнення аліментів на утримання бабусі (дідуся), внуків, брата (сестри) або інших членів сім'ї, які потребують утриманні.

Онуки, бабусі і дідусі, брати і сестри, фактичні вихователі, мачухи та вітчими вправі вимагати стягнення коштів на своє утримання. Однак такий зміст може бути їм надано у випадку, коли немає інших осіб, які в першу чергу можуть платити аліменти.

Сімейні спори про стягнення аліментів на членів сім'ї регулюються Сімейним кодексом. Так, закріплено право на отримання аліментів від братів і сестер. У Сімейному кодексi зазначено про право на отримання аліментів онуками від своїх бабусь (дідусів). У статті 95 навпаки закріплено право дідусів і бабусь на аліменти від своїх онуків. 

Представляємо загальний зразок позовної заяви про стягнення аліментів, який можна застосувати до будь-членам сім'ї. Рекомендуємо докладніше про право на аліменти онуків, бабусь, дідусів, інших членів сім'ї прочитати в статті «Аліменти на членів сім'ї», дізнавшись, у яких випадках у них виникають аліментні зобов'язання.

Аліменти стягуються у твердій грошовій сумі. Яким чином визначається судом розмір аліментів у цьому випадку можна прочитати в статті «Аліменти в твердій грошовій сумі». Спір про стягнення аліментів на утримання бабусі, дідуся, онуків і інших членів сім'ї підсудний світового судді. Позовна заява подається за місцем проживання відповідача. При подачі позову про стягнення аліментів позивач звільнений від витрат по оплаті державного мита в суд. Використовуючи представлений зразок рекомендуємо дотримуватися основних правил складання позовної заяви.


Получите за 15 минут консультацию юриста!