В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о разделе имущества после расторжения брака
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать исковое заявление о разделе имущества после развода

 

Представляємо позовну заяву про розподіл майна після розлучення, 

Розділ майна між подружжям може бути зроблений в будь-який час після розлучення. Якщо подружжя не досягли мирного вирішення цього питання, можна звернутися до суду з позовом про поділ спільно нажитого майна. Звертаємо увагу, що за таким вимогам діє трирічний строк позовної давності, він починає текти з моменту, коли чоловік дізнався про порушення права, а не з дня розлучення.

У загальному випадку майно ділиться між подружжям порівну. Не підлягає розподілу майно, яке придбано до шлюбу, отримане в порядку приватизації, у спадок або подаровано. Не ділиться все, що нажито після розлучення. Не діляться між подружжям одяг, взуття, інші особисті речі, за винятком коштовностей і предметів розкоші.

Вартість майна, що підлягає поділу, визначається позивачем на момент пред'явлення позову, виходячи з ринкової вартості речей з урахуванням зносу. Позовна заява подається за місцем проживання відповідача; якщо ділиться нерухоме майно, то за місцем знаходження цього майна.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!