В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

ЗМІСТ ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ | СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО КОММЕНТАРИЙ НАЛОГОВОГО КОДЕКСА

НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ КОМЕНТАР

до статті 285 Податкового кодексу України

Податковим періодом відповідно до п. 285.1 визнається встановлений Кодексом період часу, з урахуванням якого відбувається обчислення та сплата окремих видів податків та зборів (ст. 33 ПКУ). Для сплати земельного податку податковий період прирівнюється до звітного періоду подання звітності по сплаті податку. Відповідно, за даний період платник земельного податку зобов'язаний здійснювати розрахунок податку, подавати звітну документацію та сплачувати до бюджету суми податку, крім випадків, передбачених цим Кодексом, коли контролюючий орган зобов'язаний самостійно визначити суму податкового зобов'язання платника податку (ст. 33 ПКУ). Відносно земельного податку такими випадками є сплата земельного податку фізичними особами (див. п. 286.5 ст. 286 ПКУ).

Для осіб, які стали платниками податку у поточному році (створені, набули право на земельну ділянку), пункт 285.2 встановлює виключення - базовий податковий (звітний) період є меншим за календарний рік і завершується 31 грудня того ж року.


Получите за 15 минут консультацию юриста!