В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Назва документа: Договір купівлі-продажу автомобіля, транспортного засобу - Україна
Формат файлу: DOC
Рік: 2017
Посилання на скачування: Скачать Договір купівлі-продажу автомобіля, транспортного засобу

 

Договір купівлі-продажу автомобіля (зразок) допоможе пересічному громадянину прискорити процес укладення угоди з купівлі-продажу авто транспортного засобу.

У нас ви маєте можливість скачати безкоштовно бланк-зразок договору купівлі-продажу авто, транспортного засобу, відповідає вимогам чинного законодавства України.

 

Договір купівлі-продажу автомобіля в Україні: характеристика (Зразок)

Досліджуючи і порівнюючи різні визначення сутності договору купівлі-продажу автомобіля, його можна охарактеризувати наступним чином.

По-перше, договір купівлі-продажу транспортного засобу в Україні відноситься до договорів, спрямованих на передачу майна у власність на умовах платності.

При укладенні такого договору відбувається зміна власника майна, тобто змінюється правовий режим транспортного засобу шляхом передачі його продавцем покупцеві, а покупцем сплачується ціна натомість ТЗ.

По-друге, оскільки сторони несуть зустрічні права та обов'язки щодо одне одного з взаимообуславливающим характером, договір купівлі-продажу автомобіля належить до двосторонніх договорів.

по-третє, договір купівлі-продажу машини регулює відносини сторін, які характеризуються зустрічним наданням на підставі оплатно-еквівалентного вирази, як правило, у грошовій формі. Тобто, при укладанні такого договору завжди має місце еквівалентна оплата майна покупцем продавцю.

по-четверте, договір купівлі-продажу автомобіля відноситься до гнучким правовим формам по своїй конструкції. Згадана гнучкість форми дозволяє належним чином врегулювати різні за своїм характером правовідносини.

по-п'яте, договір купівлі-продажу транспортного засобу належить до засобів регулювання відносин сторін, волевиявлення яких спрямоване на досягнення взаємного інтересу і цілі процесу товарно-грошового обміну.

по-шосте, договір купівлі-продажу автомобіля визначає зміст суб'єктивних прав та обов'язків учасників договірних відносин. Тобто, договір купівлі-продажу визначаючи права та обов'язки продавця і покупця чітко встановлює правове поле, в межах якого діють контрагенти.

І нарешті, по-сьоме, договір купівлі-продажу авто, машини, транспортного засобу 2017 відноситься до універсальних засобів регулювання правовідносин сторін. Це викликано тим, що зазначений договір не обмежує суб'єктний склад і не залежить від форми власності, організаційно-правової форми тощо.

Таким чином, договір купівлі-продажу автомобіля в Україні, зразок Ви можете Скачать, можна визначити як консенсуальний, оплатний і двосторонній (взаємний).

Консенсуальний характер договору купівлі-продажу полягає в тому, що такий договір буде вважатися укладеним з моменту, коли сторони досягли обопільної згоди по всім істотним умовам договору купівлі-продажу, а не з моменту передачі речі від продавця покупцеві. Особливий порядок укладення або виконання договору купівлі-продажу (зокрема, коли момент укладення договору купівлі-продажу збігається з передачею товару) не може свідчити про віднесення договору купівлі-продажу до реальних договорів.

Відшкодувальний характер договору купівлі-продажу транспортного засобу проявляється в тому, що продавець передав товар покупцеві, отримує оплату за нього від покупця.

Договір купівлі-продажу є двостороннім, оскільки покупець і продавець мають зустрічні права та обов'язки. Так, покупець має одночасно право вимоги товару і обов'язок сплатити ціну товару, а продавець одночасно має право вимоги сплати ціни товару і обов'язок передати товар. У цьому випадку має місце, як правило, зустрічне виконання на стороні покупця у вигляді сплати за товар продавцеві.

Правило зустрічного виконання на стороні покупця не діє в разі укладення договору купівлі-продажу з попередньою оплатою автомобіля. За цих обставин, суб'єктом зустрічного виконання буде вважатися продавець, який зобов'язаний здійснити передачу товару після отримання від покупця попередньої оплати товару.


Получите за 15 минут консультацию юриста!