В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Назва документа: Договір позики
Формат файлу: DOC
Дата актуалізації: 27.02.2017
Скачать (Рус.): Скачать зразок договору позики
Скачать  (Укр.): Скачать зразок нового договором позики
Документ створений на конструкторі договорів "ПростоДок":

Підготувати онлайн і Скачать на конструкторі договір позики

Договір позики – це двостороння угода, у відповідності з яким одна сторона – Позикодавець-передає іншій стороні – Позичальнику грошові кошти або речі, визначені родовими ознаками, а Позичальник зобов'язується повернути через певний строк предмет позики з можливою виплатою відсотків за користування позикою.

Зразок договору позики в Україні може бути цільовим (наприклад, позику на придбання нерухомості, квартири, автомобіля, проведення посівної з/х кампанії і т. д. – займодатель обмежує можливість позичальника в розпорядженні отриманих грошових коштів).

 

Формуляр-зразок договору позики: істотні умови договору позики

У відповідності з вимогами цивільного законодавства України договір позики грошей або речей повинен містити такі істотні умови:

1) Предмет договору позики – грошові кошти або речі, визначені родовими ознаками.

2) Розмір позики – обчислюється у грошовому еквіваленті (в національній валюті або в іноземній валюті з визначенням порядку курсу).

3) Термін позики – на який проміжок часу надається позика. Можливо визначення умови – на вимогу Позикодавця.

4) Сторони – визначаються боку, детально прописуються реквізити Позичальника, Позикодавця.

5) Процентний або безвідсотковий договір позики Україна.

За угодою зразок договору позики 2017 року можна включити додаткові умови, які детально визначають підстави відповідальності, розірвання, вирішення спорів і т. д.

Необхідно зазначити, що укладення договору позики має супроводжуватися написанням розпискою (якщо позичальник – звичайна фізична особа). Факт передачі речей може підтверджуватися товарною накладною або актом прийому-передачі.

 

Форма договору позики: зразок заповнення договору 2017

Укладати договір позики в Україні у 2017 році необхідно в письмовому вигляді. Якщо не буде дотримана письмова форма, яка є для договорів позики в Україні обов'язковою, то неможливо буде довести навіть в суді факт існування зобов'язання. Показання свідків у такому випадку не застосовуються.

Ви маєте можливість Скачать зразок договору позики 2017 року, що відповідає вимогам чинного законодавства України.


Получите за 15 минут консультацию юриста!