В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Навіть на секунду відвернувшись від управління автомобілем, можна потрапити в дуже неприємну ситуацію: не помітити перешкоди на дорозі, проїхати на червоне світло і т.п. Розмовляти по телефону, тримаючи його в руці, під час керування автомобілем - дуже небезпечно!

Українським законодавством передбачено покарання, причому чимале: штраф від 425 до 510 грн. Якщо при цьому виникла аварійна ситуація - штраф від 680 до 850 грн. або позбавлення права керування ТЗ на 6-12 місяців.

Століття сучасних технологій дозволяє залишатися на зв'язку за кермом, із збереженням необхідного рівня безпеки. З технологією «Ьапс15-Ггее» (що означає «вільні руки»), ви зможете спілкуватися з абонентом і при цьому своєчасно реагувати на дорожню ситуацію.

Якщо гарнітура відсутня або несправна, а дзвінок важливий, для вашої ж безпеки доцільніше буде витратити пару хвилин, зупинитися в дозволеному місці, відповісти на дзвінок і продовжити рух.

Якщо ви все ж змушені були відповісти на дзвінок під час руху і в цей час були помічені співробітником ДАІ, постарайтеся пояснити ситуацію: ви турбувалися про здоров'я і безпеку дитини, від вас залежало вирішення доленосного питання тощо Правилами дорожнього руху дозволено відступати від вимог законодавства в умовах дії непереборної сили або коли іншими засобами неможливо запобігти власній загибелі чи каліцтво громадян. »

Якщо інспектор не погодився з вашими доводами і склав адмінпротокол, перевірте правильність складання, впишіть свої пояснення і пробуйте оскаржити дане рішення в суді, попередньо проконсультувавшись з адвокатом.


Получите за 15 минут консультацию юриста!