В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Стали жертвою бюрократичної машини? Хто захистить ваші права? Як припинити свавілля чиновників? Скарг співвітчизників на порушення закону державними службовцями — не злічити. Хтось віддає перевагу змиритися, але більше тих, хто готовий боротися за свої інтереси, але не знає з чого почати. Як діяти в таких ситуаціях розкажуть консультанти ресурсу.

Взаємовідносини з органами державної влади зводяться до списку правил:

Звертайтеся завжди в письмовому вигляді. Усні клопотання не зобов'язують до відповідальності.

Вручаючи адресату заяву, залишайте копію з відміткою про реєстрацію листи. Інакше довести факт вручення неможливо.

Тримайте при собі письмові відповіді чиновників. Якщо їх запросять —надайте копії.

СВАВІЛЛЯ ЧИНОВНИКІВ: 6 МЕТОДІВ ДОМОГТИСЯ СПРАВЕДЛИВОСТІ

1. Звертайтеся до уповноваженої інстанцію

Кожний орган наділений компетенцією, виходити за межі якої не можна. Тож адресуйте своє питання уповноваженої організації. Немає сенсу писати всім підряд, так втратите дорогоцінний час. Приміром, лист, направлений в адміністрацію Президента, надійде керівництву регіону, від якого перейде чолі району і т. д.

У вищестоящу інстанцію звертаються, тільки пройшовши нижчу. Останній вважається суд.

2. Допоможіть письмової вмотивованої відповіді

Стаття Закону про звернення громадян зобов'язує посадову особу дати письмову відповідь протягом 30 днів. Відстежуйте хід розгляду звернення і контролюйте терміни, за порушення яких передбачена відповідальність.

Обов'язково вивчайте посилання нормативних актів, які будуть у відповіді. Вони допоможуть висвітлити проблему і підкажуть рішення.

3. Вивчайте закони

Знання нормативних актів виручить не раз і захистить від свавілля чиновників. Завжди аргументуйте звернення, посилайтеся на пункти конкретних законів. Це охолодить запал бюрократів і змусить рахуватися з вами.

4. Слідкуйте за термінами

Пропуск встановлених строків позбавляє права на захист. Наприклад, подати заяву до суду можливо не пізніше 3 років з дня порушення. В окремих випадках періоди ще менше.

Спроби відновлення пропущеного строку — обтяжливі, вимагають поважних причин, не завжди закінчуються успішно. Порядок оскарження незаконних дій і рішень регламентується однойменним законом.

5. Задійте непоширені органи захисту

Оскаржити незаконні дії громадяни можуть у вищестоящий орган або суд. Але часто відновити справедливість можуть допомогти інші суб'єкти: Уповноважений з прав людини, депутати Державної Думи, правозахисні організації. Їх основна мета — захистити громадян в спірних ситуаціях. Звернутися до них можливо протягом 1 року з моменту порушення.

6. Скористайтеся юридичної захистом

Розібратися в масиві федерального і місцевого законодавства, віртуозно застосувати потрібну норму до конкретної ситуації — не кожному під силу. Довірте цю нелегку роботу знавцеві. Адвокат з властивою професії ретельністю і увагою до деталей:

проаналізує проблемну ситуацію;

організує необхідну листування з державними органами;

застосує необхідне законодавство;

підготує позовну заяву;

збере докази;

виступить у суді і захистить інтереси клієнта.

Дотримуючись цих нехитрих правил, не потрапите в біду і завжди будете у виграші.

Звертайтеся за допомогою до фахівців сайту. Допоможуть зупинити несправедливе ставлення і домогтися бажаного результату. Важливо не залишати справу без уваги з боку грамотних адвокатів, тоді вдасться уникнути складнощів.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!