В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Професіонали викладають в мережі зразки позовів, що містять відомості для грамотного звернення в судову інстанцію. Складання позовної заяви – завдання не складна, якщо користуватися шаблоном і застосовувати поради фахівців у галузі права.

Однак якщо справа непроста, то не всякий громадянин, навіть володіє певними знаннями юриспруденції, будуть в змозі сам правильно оформити позовну заяву або подати скаргу на ухвалу суду.

Складаючи позов, необхідно визначити підсудність заявлених вимог, сплатити держмито і можна подавати до суду. Вартість замовленого позову може бути різною. Але якщо у вас виникли труднощі при його підготовці, то можна скористатися консультацією юриста.

1. Складання документів – як правильно оформити позов?

Позовна заява – серйозний письмовий документ. Складання позовної заяви до суду проходить поетапно:

знайомство з матеріалами;

збір потрібної документації;

написання позовної заяви;

підбір до неї документів;

підготовка копій позову та відповідних пакетів документів (для надсилання сторонам);

сплата судового збору;

подача в суд.

Складання позовної заяви в суд починають із зазначення реквізитів (конкретного суду, процесуальних сторін, при наявності – третіх осіб). Вказують також ціну позову. На початку заяви наводяться порушення із зазначенням обставин, які дозволяють зробити висновки про правопорушення. І, звичайно, надати докази. Описуються обставини повинні володіти правовим обгрунтуванням з використанням посилань на конкретні норми закону. В кінці позову формулюють безпосередні вимоги. Складання документів такого роду завжди завершується списком додатків, підписом і датою.

2. Які існують вимоги до позову?

На початку обов'язково вказують реквізити, а прохальна частина позову містить формулювання позовних вимог – те, чого бажає домогтися зверненням в судову інстанцію позивач. Вимоги зобов'язані логічно розвиватися позову, маючи відповідну взаємозв'язок і мотивування.

Вони повинні передбачатися регулює спірні відносини правовою нормою. Після них викладають додаткові клопотання. Заявлені вимоги в обов'язковому порядку потрібно мотивувати, фіксуючи причини звернення в суд. Заява підписується позивачем або довіреним представником.

3. Що необхідно додати до заяви?

В кінці позову вказують список прикладеній документації. Так чи інакше, до позовом необхідно додати копії документації, оригінали квитанцій по оплаченої держмито, математичні розрахунки сум стягнення, копії доказів, якщо в позові на них є посилання. Кількість доданих до позову копій прирівнюється до кількості учасників процесу.

4. Чим відрізняється складання позовної заяви до арбітражного суду?

В арбітраж немає встановленої форми позову. Кількість примірників позову також має прирівнюватися до кількості учасників процесу (екземпляр в Арбітражний суд).

Складання позовної заяви до арбітражного суду в цілому не відрізняється від звичайного. Його підписує керівник фірми або ІП, або представник за довіреністю, до якої зобов'язані обумовлюватися його повноваження.

ПОЗОВ ПОВИНЕН МІСТИТИ НАСТУПНУ ІНФОРМАЦІЮ:

Найменування суду;

Назва подає позов особи та відповідача (адреса, контактні телефони, електронкою);

Вимоги з посиланням на статті законів та інших нормативно-правових актів;

Основу вимог і докази, які підтверджують викладені обставини і факти;

Ціна позову (у разі пред'явлення майнових вимог);

Розрахунок суми стягнення;

Відомості про пред'явлені претензії та інших досудових заходи з врегулювання спорів, якщо їх проведення встановлено законом або договором;

Інформація про дії арбітражу по забезпеченню до подачі позову майнових інтересів;

Список додатків.

Юрист надасть неоціненну допомогу у складанні позовної заяви у найкоротший термін. Фахівець складе продуманий позов, завдяки якому можете швидко і легко виграти справу у суді. Якщо послуги зі складання позовної заяви здаються невиправдано дорогими, ви можете отримати консультацію у професіоналів на.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!