В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Потрапити в аварію на дорозі може кожна людина. Для відшкодування шкоди, який отримано при зіткненні автомобілів — потрібні юридичні знання. Стягнення шкоди при ДТП з допомогою юристів сайту допоможе отримати належні гроші без клопоту і зволікань, прискорити процес відновлення постраждалої автомашини.

Адвокати допоможуть, якщо потрібно:

Встановити, хто винен у пригоді.

Зібрати папери для отримання грошей зі страхової компанії.

Оформити претензію і позовну заяву, якщо має стягнення шкоди з винуватця ДТП.

Провести експертизу для оцінки шкоди.

Захистити майнові інтереси потерпілих в судовому порядку, якщо без суду не обійтися.

ВІДШКОДУВАННЯ ШКОДИ, ЗАВДАНОЇ В РЕЗУЛЬТАТІ ДТП – 5 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТА

Професійні юридичні поради допоможуть знайти відповіді на наступні питання:

1. Хто відшкодовує шкоду, заподіяну автомобільною аварією?

Після введення в дію Закону, грошові кошти на відновлення автомашини при автомобільній аварії виплачуються страховою компанією. Але на практиці зустрічаються випадки, коли збиток за законом оплачує винуватець ДТП або дорожні і комунальні служби. Адвокат, вивчивши обставини конкретного зіткнення, пояснить, до кого звернутися за виплатою грошей для ремонту автомашини, яка постраждала в дорожньо-транспортній пригоді.

Ці знання дозволять скоротити час на отримання компенсації, уникнути негативних наслідків неправильного встановлення особи чи організації, яка відшкодовує збитки.

2. Який розмір грошової суми, що виплачується страховиками

Згідно із Законом, страхові компанії визначають розмір виплати шляхом призначення технічної експертизи. Законодавчо закріплені граничні суми відшкодування за страховим полісом:

П'ятсот тисяч, коли йдеться про заподіяння шкоди здоров'ю людини.

Чотириста тисяч, якщо відбувається стягнення матеріальної шкоди автомобілю.

Юридична консультація допоможе визначити розмір страхової суми, що захистити майнові інтереси при отриманні компенсації отриманих збитків.

3. Чи можна збільшити розмір страхової виплати?

Законодавчо не встановлено заборон на оскарження встановленою страховиком суми страхової виплати за полісом ОСЦПВ. На практиці, організації, які страхують ймовірність заподіяння шкоди транспортом — занижують суми завдяки невірної експертизі або знаходять двозначні пропозиції в законі.

Збільшувати розмір виплати доведеться в судовому порядку після закріпленого в Законі претензиционного порядку врегулювання спірної ситуації. Адвокат пояснить, яким чином збільшити розмір виплати при стягненні збитків від автомобільної аварії, якщо отримана компенсація не покриває витрат на відновлення автомашини. Ці знання дозволять відстояти майнові права при дорожньо-транспортній пригоді.

4. В яких випадках збиток виплачує винуватець події?

За законодавством, збитки, які не покриваються страховою виплатою, відшкодовуються особою винним у заподіянні шкоди. Отримати компенсацію шкоди, завданої в результаті ДТП, можна через суд або в добровільному порядку з винуватця аварії в наступних випадках:

Якщо розмір майнової шкоди перевищує чотириста тисяч рублів.

Якщо страховик відмовляє в компенсації за законним підставах.

Винуватець події не придбав страховий поліс.

Пошкодження машини сталося не при русі.

Юрист розповість, коли варто вимагати оплатити відновлення авто з особи винної в його пошкодження, що допоможе захистити право на отримання оплати понесених витрат при зіткненні автомобілів.

5. Як оформити звернення до суду, якщо це єдиний спосіб стягнути кошти?

Для захисту прав при незгоді з розміром грошової суми, виплачуваної страховою компанією, або при небажанні винуватця ДТП оплачувати витрати на відновлення автомобіля добровільно — доведеться звертатися до суду.

Закон визначає вимоги до позовної заяви. При недотриманні цих правил відбудеться затягування судового процесу і отримання грошових коштів на відновлення пошкодженого авто. Щоб цього уникнути, варто звернутися за допомогою до грамотного адвоката, який розповість, як оформити позов та до якого органу піти, якщо належить судове стягнення матеріальної шкоди при дорожньо-транспортній пригоді.

ПЕРЕВАГИ ЮРИДИЧНОЇ ПІДТРИМКИ ПРОФЕСІОНАЛІВ

Стягнути компенсацію збитків у разі автомобільного зіткнення без знань законів і судової практики складно і клопітно. Звернення до юристів дозволить прискорити отримання грошових коштів і заощадити час на самостійному витребування у страховиків або винуватця ДТП компенсації понесених збитків. Не витрачайте власні сили і нерви – звертайтеся на сайт.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!