В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Людині, народженій в Україні, за умови, що батьки його українцi, автоматично присвоюється статус громадянина. Оформлення громадянства іноземними особами - складний процес, але отримання українського громадянства і паспорта важливо для біженців, мігрантів, переселенців з країн колишнього СНД.

Оформлення громадянства можливо в загальному або спрощеному порядку, а також за міжнародною угодою. Небагато знають про нюанси, які спрощують процедуру. Отримати Український паспорт у короткий термін можна, якщо вдатися до допомоги фахівців.

ТОП 4 ПИТАННЯ ДО ЮРИСТА ЗА ГРОМАДЯНСТВОМ

Кожна ситуація має індивідуальні складності, розібратися в яких можна лише завдяки підтримці професіонала. Досвідчені юристи проконсультують і вирішать проблеми, що виникають. Які питання задають їм найчастіше?

1. Можливо спрощене отримання українського громадянства?

Можливо і, відповідно до закону "ПРО громадянство України загальними вимогами до заявників у даному випадку виступає наявність наступних фактів:

вид на проживання;

постійна реєстрація за місцем проживання;

легальне джерело доходу;

відмова від іншого громадянства;

відмінне володіння державною мовою.

Оформлення українського громадянства – це багатоетапний процес, що вимагає безпосередніх знань у цій області. Без консультації або юридичної допомоги фахівця можливі проблеми і марна трата як коштів, так і часу.

2. Можливо прискорене отримання громадянства?

Українськомовнi іноземці мають право подати заяву якщо вони:

згодні з нормами Конституції України;

мають легальним джерелом доходу;

вийшли з іншого громадянства (відмова не обов'язковий, якщо це визначено в міжнародному договорі або неможливо з незалежних від особи обставин).

Прискорене отримання громадянства передбачає подачу заяви про визнання іноземця носієм Української мови. Його необхідно подати не пізніше, ніж за 3 місяці до того, як закінчиться термін проживання або не пізніше, ніж за 15 діб до того, як закінчиться термін перебування на території України.

3. Які потрібні документи для оформлення громадянства?

Щоб оформити громадянство потрібні:

свідоцтва про народження та шлюб;

вид на проживання;

довідка з підтвердженням володіння мовою;

підтверджуючий документ про звернення заявника щодо відмови від наявного громадянства;

підтверджує легальне джерело доходу документація;

паспорт живе в Україні батьків;

довідка за формою 9 (про реєстрацію);

доказ сплати державного мита.

Допомога юриста необхідна, оскільки для різних категорій осіб необхідний різні пакети документів (особи без громадянства, особи, які закінчили ВУЗ в Україні після 01.07.2002 р., особи, що перебували у шлюбі з громадянами Україні більше 3-х років, непрацездатні громадяни, ветерани ВВВ та ін.)

4. Як реєструвати новонароджених, які народилися за межами україни?

Не перебувають в офіційному шлюбі батьки, щоб зареєструвати малюка, повинні разом звернутися в ЗАГС. Цим процес відрізняється від ситуації, коли є свідоцтво про шлюб, достатньо появи в Загсі одного з батьків.

Документи для оформлення громадянства дитини:

медична довідка з пологового будинку або інший документ, який підтверджує факт народження (наприклад, нотаріально завірений показання заяву або довідка від лікаря, який прийняв домашні пологи);

візит обох батьків;

їхні паспорти.

Оформлення громадянства потребує вирішення вищевказаних питань, а значить, необхідні глибокі пізнання в чинному законодавстві. Потрібно мати уявлення, у які інстанції треба звернутися, яку надавати документацію і як правильно скласти заяву. Ви дізнаєтеся всі важливі деталі від наших правознавців в режимі онлайн на сайті.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!