В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Україна залишається привабливою для мігрантів. Щорічно в країну приїжджають громадяни з країн СНД, Китаю, Індії. Закон вимагає оформити документи, щоб законно жити в Українi. Міграційна служба оформляє статус біженця і переселенця. Ця процедура пов'язана зі збором документів і необхідністю доводити, що на цей статус людина може претендувати.

ОФОРМЛЕННЯ СТАТУСУ БІЖЕНЦЯ І ПЕРЕСЕЛЕНЦЯ ЗАКРІПЛЮЄ:

Конституція.

Закон про біженців.

Закон про вимушених переселенців.

Адміністративні регламенти ФМС.

Біженці і переселенці змушені покинути свою країну. Причина втечі – переслідування, насильницькі дії або небезпека зазнати переслідувань.

ЧОМУ ТАК ВАЖЛИВО ОФОРМИТИ СТАТУС БІЖЕНЦЯ?

Свідоцтво дає право на підтримку держави:

одноразова допомога;

розміщення в пунктах тимчасового проживання, харчування;

працевлаштування;

ліки, мед. допомога.

Юристи сайту допоможуть розібратися в складнощах закону та оформити статус біженця або переселенця. Надаються платні і безкоштовні консультації. Відповідь з посиланнями на закон дається в обох випадках.

Платна консультація має переваги:

швидкість відповіді;

повноцінний аналіз проблеми;

комплексний відповідь.

5 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТІВ:

1. Отримання статусу біженця і переселенця

Юрист порталу проконсультує, яким способом отримати статус біженця в Українi. Цей процес зазначений і закріплений у нормативних актах — у Законі про біженців та Адміністративному регламенті міграційної служби. У тому випадку, коли чоловік приїхав з метою залишитися в Українi на тривалий час.

Хоче закріпити своє становище офіційно — він повинен звернутися в територіальний орган ФМС або дипломатичне представництво (консульство). Слідуючи установленим правилам, людина має право розраховувати на статус біженця в України.

Юрист відповість на питання, як відбувається отримання статусу біженця в нашій країні, допоможе з оформленням документів в міграційній службі.

2. Юридична допомога, щоб отримати статус біженця українцю

Військові дії на Україні, призвели до масової втечі з країни. Для людей, що втекли від військових дій, оформлення статусу біженця дуже актуально. Як отримати статус біженця українцю?

Щоб необхідний статус, потрібно:

звернутися в прикордонний контроль, якщо громадянин знаходиться в Україні;

якщо межа вже порушено – у пункт пропуску або орган прикордонного контролю;

в діп. представництво або консульство на території України.

3. Вступ в держ. програму «Співвітчизник»

Навіщо потрібно вступати в цю державну програму? Програма «Співвітчизник» дає переваги: пільги, підтримку держави, фінансову допомогу, оформлення громадянства у спрощеному порядку.

Для кого ця програма? Для громадян колишнього СРСР або осіб без громадянства, які добре знають мову і традиції нашої країни (Закон про держ. політики щодо співвітчизників, які проживають за кордоном).

Допомогу юристів включає:

збір і завірення документів;

представництво в ФМС;

допомога в отриманні громадянства у спрощеному порядку.

4. Оскарження відмови видати документ про статус біженця або переселенця

Вам не вдалося отримати підтверджує статус біженця або вимушеного переселенця документ? Не турбуйтеся, юристи сайту допоможуть оскаржити відмову державних органів. Головне — не втрачати час і звертатися до юристів, щоб не пропустити строк оскарження.

В цьому випадку можна уникнути несприятливих наслідків і видворення з країни.

5. Допомога в отриманні громадянства

Юридичний супровід включає:

вибір підходящого підстави для одержання громадянства;

допомога на всіх етапах оформлення громадянства;

збір та оформлення документів.

Якщо ви опинилися у складній життєвій ситуації? Хочете отримати статус біженця? Звертайтеся на сайт. Фахівці в області права роз'яснять положення міграційного законодавства.

Зроблять грамотний аналіз ситуації та запропонують рішення, що допоможуть отримати бажаний статус біженця або вимушеного переселенця, надають послуги на всіх етапах отримання українського громадянства.


Получите за 15 минут консультацию юриста!