В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Страховки від кримінальної відповідальності не існує. На місці підозрюваного людини в злочині може виявитися будь-хто. Від розслідування залежить свобода і доля людини.

Кримінальний процес не прощає помилок і помилок. У цій ситуації, стає життєво важливою професійний захист адвокатом, досвідченим і сумлінним. Він допоможе вибудувати грамотну юридичну позицію і звести негативні наслідки до нуля.

Коли потрібен адвокат? Яку підтримку він чинить? Як вибрати знає юриста? Розібратися з цими питаннями допоможуть фахівці порталу.

ТОП 3 ПИТАННЯ ДО КРИМІНАЛЬНОГО ЮРИСТА

1. Коли необхідний кримінальний адвокат?

Вдатися до послуг захисника слід негайно, якщо сталося таке:

надійшов запит про надання відомостей, як до особи, підозрюваного по справі з серйозним порушенням закону;

нанесли візит працівники правоохоронних органів;

отримана повістка про виклик на допит або вони вже проводяться;

оглядаються або обшукуються об'єкти, особисті речі в житло.

Зазначені заходи іменуються оперативними діями. Їх проведення передують порушену кримінальну справу або наявність відомостей про підготовку до скоєння злочинного діяння. Тому інтерес правоохоронців до вашої персони зобов'язаний насторожити і сприяти до підключення в цій справі досвідченого юриста.

2. Що включає в себе захист у кримінальних справах?

Захисник веде інтенсивну роботу на всіх етапах кримінального процесу:

При дослідчій перевірці. Якщо відносно вас надійшла заява про напад або шахрайство, своєчасна захист підозрюваного дозволить вирішити конфлікт без перекладу його в кримінальну площину.

На дізнанні та слідстві. Детальне знання юристом досудового провадження допоможе вникнути в обставини і дати оцінку подіям. Наприклад, справи по окремим категоріям припиняються, якщо учасники процесу не заперечують в примиренні. Або переходять в розряд адміністративних проступків за відсутності в діянні ознак злочину. У другому варіанті ступінь покарання легше.

В суді першої інстанції. Першокласний захист у суді по кримінальних справах дозволяє скинути з себе звинувачення прямо в будинку правосуддя. Це гарантія всебічного і об'єктивного розгляду справи.

У суді апеляційної інстанції. Перегляд кримінальної справи дає шанси на пом'якшення вироку.

3. Як вибрати захисника?

Досвідченість юриста визначається тими завданнями, що він собі ставить, їх досягненням. Грамотний захисник забезпечить:

Правильну кваліфікацію діяння. Одні і ті ж дії оцінюються по-різному. Від цього залежить ступінь покарання. Знає юрист підготує докази і відстоїть свою позицію.

Миттєву реакцію різні обставини. Розумна судовий захист у справах про скоєння злочину в особі адвоката, оперативно заявить необхідні клопотання, оскаржуватиме незаконні дії правоохоронців, подасть цивільний позов.

Моральну підтримку в стресовій ситуації. Холоднокровність і спокій від досвідченого захисника — не дадуть розгубитися, додадуть клієнту сили і впевненості у своїй правоті.

Говорячи про зовнішніх показниках успішності адвоката, то зупиніть вибір на тому, що:

Вузько. Знавець однієї галузі знань перевершує юриста-універсала. Якщо потрібна юридична допомога у сфері оподаткування, вибирайте податкового юриста.

Веде багаторічну плідну практику, підтверджену бездоганною репутацією.

Має в минулому досвід роботи суддею або прокурором. Такі фахівці знають службу правоохоронців зсередини. Як наслідок — захист підозрюваного полегшується.

Бере оплату за роботу. Мотивація вирішує все. Але не переплачуйте, якісну послугу отримують і за доступні гроші.

Вміє дохідливо висловлюватися. Невиразність викладу думок і фактів ускладнює спілкування з учасниками по кримінальній справі.

Ці рекомендації допоможуть вибрати хорошого правозахисника, за підтримки якого будь-яка людина відстоїть свої права, доб'ється правди.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!