В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Взяти кредит нескладно, складно повернути позичені гроші. Стягнення заборгованості за кредитом – справа, яка не зробити без юридичних знань. Знання законів і судової практики потрібні і банкам, щоб повернути позичені гроші, і боржнику для захисту майнових і особистих прав.

Юристи сайту допоможуть зрозуміти:

Що роблять банки у разі прострочення внесення платежів?

Можна домовитися з банком, якщо життєві обставини привели до утворення боргу?

Як зменшити санкції за прострочення, якщо відбувається судове стягнення боргу?

Як відбувається витребування грошових коштів після винесення судом рішення про виплату боргу?

Яким чином захистити себе і близьких від тиску з боку банку чи колекторів?

4 ПИТАННЯ ПОВЕРНЕННЯ ПОЗИКИ, ВІДПОВІДЬ НА ЯКІ ЗНАЙДЕ ГРАМОТНИЙ АДВОКАТ

1. Які законні способи використовуються банком для повернення кредиту?

Закон встановлює правило про виконання договірних зобов'язань у термін. Кредитні організації повертають гроші, або самостійно впливаючи на позичальників, або, залучаючи в цю справу колекторів.

Будь-які дії банку в цій ситуації - законні. Юрист розповість, як врегулювати питання прострочення платежів, захистити себе від незаконних дій кредиторів.

2. Які наслідки примусового стягнення заборгованості за договором позики?

Відповідно до закону при порушенні умов договору про порядок повернення грошей кредитору, він отримує право вимагати дострокового повернення суми кредиту і відсотків по ньому.

У договорі прописуються додаткові санкції за прострочення платежів. Адвокат вивчить конкретний кредитний договір, розповість, які наслідки прострочення внесення грошей за позику чекають вас. Ці знання допоможуть при заяві банком неправомірних вимог при появі у вас боргу перед ним.

3. Який судовий орган розглядає справи про стягнення кредитних заборгованостей?

За законом, якщо вимога кредитора підтверджується угодою, що має письмову форму, то стягнути борг можливо за допомогою судового наказу. Якщо боржник оскаржить наказ, то пред'явлення вимоги по стягненню заборгованості за кредитом відбувається через позовну виробництво. У такому випадку позов про стягнення грошових коштів подається:

Мировому судді, коли розмір боргу до п'ятдесяти тисяч рублів.

Районний суд, якщо боргова сума починається від п'ятдесяти до однієї тисячі.

Встановлену підсудність справи за місцем проживання боржника закон дозволяє змінити, вказавши на це в умовах кредитної угоди. Юрист пояснить, який орган буде стягувати гроші. Це допоможе захистити майнові права і кредитора, і боржника.

4. Чи можна просити суд зменшити суму боргу?

При подачі банком судового заяви про стягнення заборгованості за кредитом, закон вказує, що суд на свій розсуд, або на прохання відповідача зменшує суму боргу шляхом зниження неустойки за порушення договірних зобов'язань, якщо така санкція не відповідає наслідків несвоєчасної сплати боргу.

Адвокат підкаже, як скласти прохання до суду про зменшення розміру стягуваної судом суми. Такі знання допоможуть вам захистити себе від надмірних вимог кредиторів.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ДО ЮРИСТІВ САЙТУ 

При врегулюванні питань кредитних боргів варто розуміти, що дії кредитора, і боржника залежать від умов конкретного договору позики, і це впливає і на підсумкову суму стягуваних коштів. Для точного визначення розміру виплаченого кредиту, пошуку шляхів виходу зі складної фінансової ситуації, потрібна грамотна юридична допомога.

Співробітники порталу допоможуть вам знайти відповіді на питання несвоєчасної виплати кредиту та захистити майнові інтереси себе і членів своєї сім'ї.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!