В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Повернення тимчасово затриманого ТЗ, яке зберігається на спеціальному майданчику чи стоянці, здійснюється за письмовим зверненням його водія, власника (співвласника) за умови оплати ним витрат, пов'язаних з транспортуванням та зберіганням такого ТЗ, і пред'явлення відповідного протоколу про адміністративне правопорушення.

2. Повернення тимчасово затриманого ТЗ боржника, яке зберігається на спеціальному майданчику чи стоянці, здійснюється на вимогу державного виконавця.

За транспортування і зберігання ТЗ на спеціальному майданчику чи стоянці I Державтоінспекції справляється плата у встановленому спільним наказом МВС, Мінфіну та Мінекономіки розмірі.

З цього приводу у багатьох водіїв виникає закономірне питання: «Платити чи ні?». А випливає це все через суперечності підзаконного акта закону. А саме: ст. 265-2 КУпАП не передбачає справляння плати за евакуацію ТЗ, а Постанова КМУ № 1102 (витяг з якого наведено вище) говорить про зворотне. Згідно з українським законодавець-| ству більшу юридичну силу має закон: в даному випадку - КУпАП, а не Постанова КМУ.

Спори, пов'язані з збитком, нанесеним тимчасово затриманому ТЗ та | майну, яке перебуває в ньому, під час транспортування або зберігання на спеціальному майданчику чи стоянці, вирішуються в установленому законодавством порядку.

Підсумуємо:

На штрафмайданчик автомобіль може бути доставлений, тільки якщо його розміщення ЗНАЧНО перешкоди дорожньому руху. Якщо ви з'являєтеся на місці правопорушення в момент виконання робіт з вантаження вашого автомобіля, ви маєте право в максимально короткий термін усунути правопорушення, запобігши тим самим затримання вашого транспортного засобу. Інспектор в даному випадку повинен обмежитися лише складанням адмінпротоколу.


Получите за 15 минут консультацию юриста!