В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Оновлена процедура видачі та складання земельних держактівНаказом Держкомзему від 3 червня 2010 року № 433 передбачається внесення змін до Інструкції про порядок складання, видачі, реєстрації і зберігання державних актів на право власності на земельну ділянку і право постійного користування земельною ділянкою та договорів оренди землі (далі - Інструкція № 43).

Прийдешні зміни скасовують норму, яка встановлює вичерпний перелік підстав видачі держактів, до яких відносяться тільки рішення органів місцевого самоврядування та органів державної виконавчої влади. Таким чином, усувається «невідповідність» пункту Інструкції № 43 положенням статей 125, 126 Земельного кодексу, якими (в редакції, що діяла до 02.05.2009) встановлювалося, що держакти на право власності на землю можуть бути видані в тому числі на підставі цивільно-правових угод, свідоцтв на право на спадщину, судових рішень та ін Відзначимо, що до 2009 року на підставі зазначених документів була видана велика частина держактів.

Нова редакція Інструкції № 43 скорочує перелік технічної документації, яка необхідна для виготовлення держакту на право власності на земельну ділянку або державного акта на право постійного землекористування.

Скорочено перелік техдокументації, необхідної для виготовлення земельних держактів

Зокрема, тепер не потрібно заява майбутнього власника земельної ділянки про виготовлення держакту і довідки про відсутність / наявність обмежень, обтяжень, які видаються органами земресурсів і органами будівництва і архітектури за місцем знаходження земельної ділянки.

Дана новація має в собі практичне раціональне зерно, оскільки зараз держакти виготовляються в разі: відчуження землі з державної і комунальної власності, виділення частини земельної ділянки або об'єднання кількох ділянок в один. Зазначені випадки припускають обов'язкову розробку проекту відведення, який підлягає узгодженню органом архітектури і будівництва та органом земельних ресурсів. У своїх висновках про погодження проекту відведення земельної ділянки ці органи обов'язково посилаються на наявність або відсутність обмежень, обтяжень у використанні земельної ділянки.

Не можна не відзначити, що нововведення наказу № 433 щодо переліку технічної документації, необхідної для виготовлення держакту, не відповідають аналогічним переліком, передбаченим статтею 56 Закону України «Про землеустрій». Якщо в цей Закон не будуть внесені відповідні зміни, то виникне конфлікт норм, що в результаті призведе до різної практиці їх застосування.

Виключається також пункт Інструкції № 43 про видачу держактів територіальними органами державного земельного кадастру. Хотілося б знати, як це технічно буде співвідноситися з пунктом 2.9 цієї Інструкції, який зберігає за структурними підрозділами Центру державного земельного кадастру одноосібні повноваження щодо заповнення бланків держактів ... Слід також звернути увагу, що у відношенні виготовлення та заповнення держактів, форма яких затверджена постановою КМУ № 449 від 02.04.2002, діє також наказ Держкомзему № 325 від 22.06.2009.

Крім того, в період з 22 червня 2009 по 14 травня 2010 року діяв наказ Держкомзему № 326 «Про деякі питання реалізації положень Закону України« Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що посвідчують право на земельну ділянку, а також порядку розділу та об'єднання земельних ділянок ». Наказ № 326 був анульований, а нові нормативно-правові акти, які б регулювали питання переходу права власності на земельну ділянку шляхом проставлення відмітки на державному акті, поки не приймалися.

В даний час наказ № 443 ще не набрав чинності (згідно п. 3 нормативного акта, він буде введений в дію з моменту офіційного опублікування).