В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Ненормований робочий день на підприємствах, в установах, організаціях, незалежно від форми власності, може встановлюватися для керівників, фахівців і працівників, а саме:

- Осіб, праця яких не піддається точному обліку в часі;

- Осіб, робочий час яких за характером роботи поділяється на частини невизначеної тривалості (сільське господарство);

- Осіб, які розподіляють час для своєї роботи на свій розсуд.

Міністерства та інші центральні органи виконавчої влади за погодженням з відповідними галузевими профспілками стверджують орієнтовні переліки робіт, професій і посад працівників з ненормованим робочим днем.

Перелік конкретних професій і посад, на яких може застосовуватися ненормований робочий день, установлюється в колективному договорі. Так, наприклад, Міністерство освіти України за погодженням з ЦК профспілки працівників освіти і науки затвердило 11 березня 1999 «Орієнтовний перелік посад працівників з ненормованим робочим днем системи Міністерства освіти України, яким може надаватися додаткова відпустка» .1 У цьому списку передбачено широкий круг посад працівників, яким можна встановлювати ненормований робочий день: керівники установ, їх заступники, помічники, керівники структурних підрозділів, головні, провідні та старші фахівці, юрисконсульти, бібліотекарі, зав. канцелярією, касири, табельщики, агенти-експедитори, друкарки і т. д. У цьому списку немає викладачів тому, що їх робочий день вважається нормованим. Їм надається подовжений відпустку 56 календарних днів, і тому їм не може надаватися додаткова відпустка тривалістю до 7 календарних днів.


Получите за 15 минут консультацию юриста!