В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

До працівників підприємств, установ, організацій можуть застосовуватися будь-які заохочення, що містяться в затверджених трудовими колективами правилах внутрішнього трудового розпорядку, сказано в ст. 143 КЗпП. На відміну від попередньої редакції цієї статті, де утримувався приблизний перелік заохочень, що застосовуються до працівників, нині діючі норми не орієнтовані на детальну регламентацію застосування заохочень. Частково це пояснюється тим, що багато хто з заохочень, особливо що носять моральний (а деякі ідеологічний) характер, втратили актуальність; частково причиною тому є надання власнику самостійності у визначенні стимулів до сумлінної і високопродуктивної праці.

Разом з тим у відомчих статутах і положеннях, що регулюють дисципліну і внутрішній трудовий розпорядок, передбачається-сматриваются такі види заохочень, як оголошення подяки, видача премії, нагородження цінним подарунком, нагородження почесною грамотою, занесення до Книги пошани і на Дошку пошани.


Получите за 15 минут консультацию юриста!