В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1 Рекомендується сфотографувати місце події і обидва транспортні засоби, причетних до ДТП, перш ніж заповнювати Європротокол. Фотографії можна буде надати в страхову компанію при написанні там заяви.

2 Перед заповненням Європротоколу необхідно уважно прочитати прикладену до нього інструкцію.

3 При складанні Європротоколу повинен бути використаний тільки один комплект документів, який складається з трьох аркушів: титульного аркуша, оригіналу і копії повідомлення будь-якого учасника ДТП.

4 Виправлення та помарки в європротоколу неприпустимі. Наявність таких виправлень може стати причиною відмови страхової компанії у виплаті страхового відшкодування. Якщо Ви все ж зробили помилку або помарку-візьміть інший бланк Європротоколу.

5 Повідомлення необхідно заповнювати чітко, розбірливо, кульковою ручкою від руки, бажано друкованими літерами, при цьому обов'язково слід вказати всі відомості про кожного учасника ДТП.

6 Необхідно заповнити жовту або синю частину бланка (на вибір).

7 Слід чітко вказати точку початкового удару (первинного контакту) у пункті 10.

8 У пункті 12 Вашої частині бланка поставити хрестик у полі для відмітки, відповідному обставинам ДТП, на Вашу думку, а також зазначити загальну кількість таких відміток.

9 У пункті 13 відображається наступне: розташування транспортних засобів А і В на момент настання ДТП, стрілками - напрямку їх руху, дорожні знаки та розмітка, назви вулиць або доріг. Для позначення автомобіля використовується позначення «01]», для зображення розділових смуг, перехресть та вулиць використовуються позначення «|} =», «=) [=», «=».

10 У пункті 14 наводиться додаткова інформація, якої немає в повідомленні та яку водій транспортного засобу вважає за потрібне вказати. При необхідності допускається використовувати додаткові аркуші. У такому випадку в пункт 14 повідомлення вноситься запис: «Додаткові пояснення на_лістах додаються».

11 Тільки після підписання Європротоколу обома учасниками ДТП листи поділяються для кожного з водіїв.

Ні за яких обставин не можна вносити будь-які зміни до повідомлення про ДТП після його заповнення і узгодження, в іншому випадку воно буде визнано недійсним.

Водій-іноземець може заповнити аналогічний уніфікований бланк на своїй рідній мові, такий документ буде мати ту ж силу, що і бланк, затверджений в Україні і заповнений українською мовою. Наприклад, громадянин іншої країни заповнює свою частину власного бланка іноземною мовою, а громадянин України заповнює свою частину його бланка українською мовою. У будь-якому випадку громадянин України повинен мати при собі оригінал або копію заповненого бланка для надання в страхову компанію.

Не пізніше як через три дні після ДТП необхідно надати заповнений бланк повідомлення про ДТП в страхову компанію.


Получите за 15 минут консультацию юриста!