В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Госпсуд Києва зобов'язав виплатити Міноборони Росії майже $ 400 млн боргу корпорації ЄЕСУГосподарський суд Києва частково задовольнив позов Міноборони Росії до Кабміну з обов'язку корпорації "Єдині енергетичні системи України", повідомляє "Українська правда". Рішення було оголошено сьогодні суддею Анатолієм Івченком.

"Стягнути з державного бюджету України шляхом безспірного списання Державної казначейської службою з будь-якого рахунку, виявленого під час виконання рішення суду на користь Міноборони РФ заборгованість в розмірі 3 млрд 113 млн 506 тис гривень 26 копійок (близько $ 390 млн) і судовий збір в сумі 61 тисячі 862 гривні ", - уклав суддя Івченко.

Рішення набуває чинності після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо така не була представлена. Якщо апеляція все ж піде, рішення набуде чинності після розгляду справи Апеляційним господарським судом.

Нагадаємо, Міноборони, крім зазначеної суми, претендувало ще й на виплату неустойки в розмірі близько $ 16 млн. Однак, як зазначив суд, ця сума вже була стягнута з ЄЕСУ рішенням Арбітражного суду Москви в 2001 році на користь однієї з не беруть участь в процесі структур Міноборони Росії.


Получите за 15 минут консультацию юриста!