В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Прокурорам і суддям не можна бути друзями - у всякому разі, якщо мова йде про "дружбу" в соціальній мережі Facebook, вирішив апеляційний суд Флориди.

Заборона став першим рішенням подібного роду після того, як в листопаді 2009 року Консультативний комітет з суддівської етики Флориди випустив рекомендацію, згідно з якою суддям не слід було приймати пропозиції про додавання в «друзі» від з'являються в суді адвокатів, повідомляє JDSupra.

У справі Domville v. State представник захисту П'єр Домвілль домігся дискваліфікації судді, виявивши, що суддя і представник обвинувачення були друзями в Facebook. Юрист порахував, що дружба в соцмережі змусила його підзахисного сумніватися в здатності судді винести справедливе та неупереджене рішення по справі - адже в списку друзів обвинуваченого, який теж користується Facebook, як заявив він сам, можна знайти "тільки його близьких друзів і колег", людей , до яких він у будь-якому випадку доброзичливо налаштований.

Суддям і прокурорам у США заборонили дружити на FacebookАпеляційний суд, на відміну від судді, погодився з доводами юриста, визнавши, що активність служителя Феміди на Facebook дійсно змушує сумніватися в його неупередженості. "Позначення юриста як" друга "в соціальній мережі створює враження, що юрист в змозі надати вплив на суддю", погодилися і представники комітету з суддівської етики.


Получите за 15 минут консультацию юриста!