В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

У США колишній податковий юрист фірми Jenkens & Gilchrist Донна Герін (Donna Guerin) визнала себе винною в наданні клієнтам допомоги в ухиленні від сплати податків, повідомляє New York Law Journal. Збиток від дій Герін оцінюється в $ 400 млн.

Ряд юристів базується в Чикаго Jenkens & Gilchrist довгий час сприяли своїм клієнтів в розробці схем по обману Податкової служби. Так, наприклад, в 2000 році, скориставшись послугами фірми, чоловікові вдалося виплатити державі на $ 8 млн менше покладеного. Співробітники Jenkens видавали юридичні висновки на серію транзакцій (включаючи свопи іноземної валюти), вкриваючи грошові суми від податківців практично без ризику для клієнта.

В результаті 10-тижневого слухання в травні 2011 року присяжні винесли звинувачувальний вердикт Герін і трьом її колегам.

Юристи Jenkens & Gilchrist зізналися в суді, що допомагали клієнтам ухилятися від сплати податківПроте в червні цього року суддя Південного округу Вільям Полі (William Pauley) відправив справу на новий розгляд, виявивши, що одна з присяжних засідателів Катерина Конрад (Catherine Conrad) грубо порушила судову дисципліну, приховавши від суду, що раніше працювала адвокатом, але була позбавлена ліцензії через проблеми з алкоголем.

52-річна Герін визнала себе винною у злочинній змові, а також в головному пункті обвинувачення - допомоги в ухиленні від сплати податків. Обидва злочини припускають не більше п'яти років тюремного ув'язнення. Герін також зобов'язана виплатити штраф $ 1,6 млн.

Герін була позбавлена статусу адвоката в штаті Іллінойс в 2011 році. Зараз вона продає свій будинок, щоб виконати постанову суду про грошове відшкодування.


Получите за 15 минут консультацию юриста!