В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Вашингтонський суддя вирішив суперечку про занадто високий гонорар, який зажадали собі два топ-адвоката, і встав на бік їх клієнтів, повідомляє The National Law Journal.


Суддя Джастін Квекенбуш (Justin Quackenbush) оголосив догану корисливим адвокатам, які зажадали близько $ 223 000 в якості гонорару. Мова йде про адвоката Джое Булл (Joy Bull), якій Квекенбуш оголосив догану, і Джоні Грант (John Grant) - на його адресу прозвучало лише попередження, більш легка форма дисциплінарного покарання. Обидва юриста працювали в компанії Robbins Geller Rudman & Dowd, проте, як повідомляється, Булл минулого тижня була звільнена.

Обидва адвоката брали участь в суперечці з цінних паперів, яка минулого року була врегульована угодою на $ 7,5 млн. Спочатку Грант і Булл запросили за свої послуги понад $ 200 000, проте погодилися і на $ 114 137, після того, як Квекенбуш засумнівався в обгрунтованості подібних цифр.
Расходы американских адвокатов
Втім, і цю суму суддя визнав надмірною. За його вказівкою була проведена перевірка, в ході якої і з'ясувалося, що до витрат підприємливі адвокати записали $ 400 за вечерю на чотирьох (включаючи вино по $ 70 за пляшку, але виключаючи $ 60 чайових, які теж увійшли в рахунок), і кілька дорогих авіаквитків першого класу. В кінцевому підсумку сума була знижена до $ 99 845.

Цікаво, що Булл вже має покарання за аналогічний вчинок. Суддя по іншій її справі також звернув увагу на надмірно довгий список витрат, представлений адвокатом. Поки незрозуміло, чи буде жінка продовжувати адвокатську практику після того, як її попросили подати у відставку в Robbins Geller Rudman & Dowd.

Що стосується другого адвоката, то його провину Квекенбуш назвав не настільки серйозною, оскільки той, в основному покладався на розрахунки Булл. Тим не менш, моральним обов'язком Гранта було перевірити обгрунтованість суми, яку зажадала його колега, - визнав Квекенбуш.

Саму юридичну компанію вашингтонський суддя до відповідальності притягати не став. У Robbins Geller Rudman & Dowd зробили необхідні заходи для того, щоб покарати винних, та й в цілому за юрфірмою раніше не спостерігалося тенденції фальсифікувати витрати, що подаються до оплати, - пояснив він.


Получите за 15 минут консультацию юриста!