В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Сигнал про зупинку

Сигнал про зупинку транспортного засобу повинен подаватися співробітником підрозділу дорожньо-патрульної служби у зрозумілій для водіїв формі, за допомогою жезла, свистка чи рукою. При цьому жезлом (рукою) інспектор повинен вказати безпосередньо на транспортний засіб, який має намір зупинити, і на пропоноване місце остановкі.1

Якщо співробітник правоохоронних органів збирається зупинити транспортний засіб, перебуваючи при цьому в рухомому службовому автомобілі, то подати сигнал водієві зупиняти автомобіль інспектор повинен з використанням спеціальних звукових і світлових пристроїв з дотриманням заходів безпеки.

2. Місце для зупинки

Співробітник підрозділу дорожньо-патрульної служби повинен вказувати місце для зупинки транспортного засобу так, щоб після повної зупинки воно знаходилося перед патрульним автомобілем або постом на відстані до 20 метрів.

Якщо ви бачите, що інспектор вказує зупинитися на місці, де Правилами дорожнього руху зупинка заборонена, виконайте вимога інспектора, тільки відразу ж поцікавтеся, чи наполягає він на тому, щоб ви зупинилися з порушенням Правил. Цим ви убезпечите себе від можливих подальших звинувачень.


Получите за 15 минут консультацию юриста!