В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Згідно ПДР України автомобіль повинен бути укомплектований: медичною аптечкою з нанесеними на ній відомостями про тип транспортного засобу, для якого вона призначена; знаком аварійної зупинки (миготливим червоним ліхтарем), відповідним вимогам стандарту; на вантажних автомобілях з дозволеною максимальною масою понад 3,5 тонн і в автобусах з дозволеною максимальною масою понад 5 тонн - противідкотними упорами (щонайменше двох); проблисковими маячками оранжевого кольору на великовагових та великогабаритних транспортних засобах; працездатним вогнегасником.

За відсутності у вашому автомобілі хоча б одного з перерахованих вище предметів, подальша експлуатація ТЗ ЗАБОРОНЕНО.

Звернемо вашу увагу на важливий момент:

Аптечка, перелік медикаментів якої відповідає ГОСТ3967-2000 (вміст даного ДСТ не приведене у цьому виданні, повний текст ви можете отримати з офіційних джерел), для вашого транспортного засобу, і вогнегасник повинні бути в закріпленому стані у місцях, визначених підприємством-виробником. У разі коли конструкцією транспортного засобу ці місця не передбачено, медична аптечка і вогнегасник повинні знаходитися в легкодоступних місцях, але не в багажнику легкового автомобіля.

Рекомендуємо перед кожним виїздом виробляти зовнішній огляд автомобіля, перевіряти справність гальмового і рульового керування, цілісність шин, відсутність підтікань яких рідин з вузлів та агрегатів транспортного засобу.


Получите за 15 минут консультацию юриста!