В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Скачать учебник/монографию Название: О праве частной собственности в России (на рус.)
Автор: Андрєєв Володимир Костянтинович - заст. завідувача кафедри цивільного права Російської академії правосуддя, доктор юридичних наук, автор понад 10 монографій по праву власності, правосуб'єктності господарських організацій, представництву, транспортного права, аудиту, емісійних цінних паперів, безлічі статей і повідомлень з питань підприємницького, цивільного, фінансового права.

Тип материала: монография
Год издания: 2007
Количество страниц: 79

Формат файла: doc


Краткое описание:

 

Передмова
Глава 1. Поняття права приватної власності
§ 1. Прорахунки в правовому регулюванні права приватної власності
§ 2. Ознаки права власності
§ 3. Суть права приватної власності
Глава 2. Економічний оборот об'єктів права приватної власності
§ 1. Система права приватної власності
§ 2. Набуття права приватної власності
§ 3. Припинення права приватної власності
Глава 3. Правовий режим окремих видів права приватної власності
§ 1. Види права приватної власності
§ 2. Приватна власність комерційних організацій
§ 3. Власність житлових споживчих кооперативів
§ 4. Власність громадських об'єднань
§ 5. Власність інших некомерційних організацій
Глава 4. Управління правом приватної власності
§ 1. Державне регулювання і контроль за використанням приватної власності
§ 2. Управління приватними багатоквартирними будинками
§ 3. Управління власністю акціонерного товариства
Глава 5. Право приватної власності на земельні ділянки
§ 1. Виникнення права власності громадян і юридичних осіб на землю
§ 2. Зміст права приватної власності на земельні ділянки
§ 3. Земельна ділянка як об'єкт приватної власності юридичної особи
Висновок

 

ПЕРЕДМОВА

У Програмі соціально-економічного розвитку Російської Федерації на середньострокову перспективу (2006 - 2008 рр..), Затвердженої розпорядженням Уряду РФ від 19 січня 2006 р. N 38-р (далі - Програма на середньострокову перспективу), наголошується, що без надійної і цивілізованого захисту прав власності неможливо ефективне використання інститутів ринкової економіки. Недостатній рівень захисту прав власності ускладнює залучення інвестицій в економіку і є бар'єром на шляху забезпечення сталого і динамічного економічного зростання. Основною проблемою в системі захисту прав власності та виконання контрактних зобов'язань є неефективність правозастосування.

 

Пріоритетним напрямом розвитку організацій громадянського суспільства є модернізація законодавства, що регулює діяльність некомерційних організацій, зокрема, визначення поняття і статусу ресурсного капіталу некомерційної організації, доходи від якого служать джерелом фінансування статутної діяльності, умов його створення і використання, а також наділення некомерційних організацій правом отримувати пожертвування незалежно від їх організаційно-правової форми. У Програмі на середньострокову перспективу сформульовані принципи, головні напрямки та механізми приватно-державного партнерства.

 

Ефективними інструментами взаємодії держави та бізнесу повинні стати створення і функціонування особливих економічних зон, формування і використання Інвестиційного фонду Російської Федерації, реалізація принципів і механізмів, передбачених Федеральним законом від 21 липня 2005 р. N 115-ФЗ "Про концесійні угоди" <**> . У Плані дій Уряду РФ по реалізації положень середньостроковій Програми значне місце приділено підготовці законів та інших нормативних актів щодо подальшого врегулювання та захист права приватної власності як комерційних, так і некомерційних організацій, вдосконалення корпоративного управління, взаємодії держави і бізнесу в пріоритетних напрямках.


Получите за 15 минут консультацию юриста!