В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о признании договора незаключенным
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о признании договора незаключенным

 

Зразок позовної заяви про визнання договору неукладеним (загальна форма), з урахуванням останніх змін законодавства. Договір, в ході цивільного спору, може бути визнаний неукладеним за кількома підставами.

В основному, на практиці, позовні вимоги про визнання договору неукладеним, пред'являються в суд, якщо відповідний договір однієї з сторін не підписувався.

Ще однією підставою позовів про визнання договору неукладеним буде ситуація, коли сторонами не досягнуто домовленостей щодо усіх його істотних умов. Істотні умови для кожного договору будуть свої, їх перелік наведено у відповідному законі. Наприклад, для купівлі-продажу житлового приміщення однією з істотних умов буде зазначення осіб, що мають право користування цим приміщенням. Для всіх договорів істотним умовою буде предмет цього договору.

Наступним підставою для подання позовної заяви про визнання договору неукладеним є безгрошової договору позики. Якщо грошові кошти за договором позики фактично не передавалися, цей договір буде вважатися неукладеним.

Існують і інші підстави визнання договору неукладеним, наприклад, у відповідності з вимогами Цивільного кодексу України договір, який підлягає державній реєстрації, вважається укладеним з моменту реєстрації.

Позовна заява про визнання договору неукладеним подається в районний (міський) суд виходячи із загальних правил підсудності позовів. Позовна заява є майновим спором, що не підлягає оцінці. 

Якісно і грамотно оформити позов допоможе ознайомлення з основними правилами складання позовної заяви.


Получите за 15 минут консультацию юриста!