В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск об истребовании имущества
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск об истребовании имущества

 

Зразок позовної заяви про витребування майна з чужого незаконного володіння, з урахуванням останніх змін законодавства.

Власник, чиї права порушені, має право витребувати майно з чужого незаконного володіння. Такі вимоги можуть бути заявлені щодо будь-якого майна, як рухомого, так і нерухомого, до будь-якого особі, яка порушила права власника.

Позовна заява про витребування майна з чужого незаконного володіння подається в суд за місцем проживання відповідача, якщо спір стосується рухомого майна. При виникненні спору про витребування нерухомого майна позовна заява подається в суд за місцем знаходження такого майна. Додатково до вимоги про витребування майна позивач може заявити про стягнення доходів, отриманих позивачем за весь час незаконного володіння майном.

При виборі суду, в який необхідно подавати позов, слід враховувати вартість майна. Вартість майна, що витребується складе ціну позову. Для нерухомого майна ціна позову визначається його інвентаризаційної вартістю за оцінкою БТІ, для решти майна — ринковою вартістю, яку позивач вправі вказати за власним розсудом.

У разі заявлення вимог про стягнення отриманих доходів ціна позову збільшиться на заявлену до стягнення суму. Якісно і грамотно оформити позов допоможе ознайомлення з основними правилами складання позовної заяви.


Получите за 15 минут консультацию юриста!