В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск об устранении препятствий в пользовании имуществом
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск об устранении препятствий в пользовании имуществом

 

Зразок позовної заяви про усунення перешкод у користуванні майном, з урахуванням останніх змін законодавства. Власник може вимагати від інших осіб усунення будь-якого порушення прав, пов'язаних з правом власності на майно.

В якості прикладу можна навести випадки, коли власнику ускладнене використання належного йому майна за призначенням. Наприклад, коли утруднений прохід до належного позивачу земельної ділянки, гаража або будинку. Точно такі ж права має власник майна, якщо його право засноване на законних підставах і підтверджено законом або договором.

В тексті позовної заяви необхідно детально описати ситуацію, що виникла, запропонувати свій спосіб вирішення конфлікту. Позовна заява про усунення перешкод у користуванні майном подається світового судді за місцем знаходження майна. Ціна позову не визначається, так як позовні вимоги носять немайновий характер. 

Якщо заявляються вимоги про стягнення збитків, то ціна позову з цим вимогам вважається самостійно, держмито сплачується виходячи з розміру збитків. Підсудність визначається виходячи із загальних правил. Якісно і грамотно оформити позов допоможе ознайомлення з основними правилами складання позовної заяви.

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

 

про усунення перешкод в користуванні майном:

 

Я є власником майна _________ (вказати найменування, адреса знаходження майна), на підставі _________ (вказати реквізити документів, що підтверджують право власності позивача на майно).

 

Відповідач створює мені перешкоди в реалізації права власності на зазначене майно, оскільки _________ (докладно вказати, які перешкоди створюються відповідачем у користуванні майном, у чому полягає порушення прав позивача з боку відповідача).

 

Вважаю, що усунення порушення моїх прав можливо _________ (докладно вказати, яким чином необхідно вчинити відповідачу, що він повинен зробити для усунення порушення прав позивача).

 

Діями відповідача мені завдано збитків, які полягають _________ (вказати, в чому полягають збитки позивача) на суму _______ грн.

 

Прошу:

 

Зобов'язати _________ (ПІБ відповідача) усунути перешкоди в користуванні мною майном _________ (найменування, адресу майна) шляхом _________ (вказати дії, які повинен вчинити відповідач для відновлення права позивача).

Стягнути з _________ (ПІБ відповідача) на мою користь збитки в розмірі _______ грн.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!